Een behandeling met spierontspanners (ook wel botox-en genoemd)

De meeste mensen zien er graag goed uit! We hebben liever geen rimpels in het gezicht. Er zijn meerdere oorzaken die met een rimpelbehandeling kunnen worden verbeterd. 

Sommige rimpels ontstaan door een overmatige inspanning van bepaalde gelaatsspieren. Dit kan resulteren in een opvallende gelaatsuitdrukking zoals verbazing of boosheid. Na verloop van tijd blijven de rimpels zichtbaar: ook als u niet lacht of fronst. Het is het gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van de huid. Dit soort bewegings- en fronsrimpels kunnen (net als kraaienpootjes) met succes behandeld worden. We gebruiken daar een inspuiting met een stof voor die de spieren ontspant. Die stof wordt ook wel botox genoemd. Botox is een afkorting van botuline-toxine: een eiwit dat op de zenuwcellen werkt. Het eiwit blokkert zenuwvezels die de spieren aansturen waardoor de spieren verslappen, dat geeft uw huid als het ware rust, waardoor de rimpels die u had binnen een paar dagen verdwijnen.

Botox is een merknaam, net als Aspirine en er mag in Belgie geen reclame gemaakt worden voor farmaceutische producten. Nu is botoxen een werkwoord geworden dat rimpels behandelen met een injectie betekent. Het is moeilijk correcte informatie te verstrekken over rimpelbehandeling als patiënten hier naar zoeken. We hebben dus in de verdere tekst het woord botox vervangen door spierontspanner om de wet te eerbiedigen en toch geen misverstand te laten ontstaan waar over we spreken.

Zo gaan wij uw rimpels behandelen

Met behulp van een micronaald injecteren we een heel klein beetje van het product op een vooraf goed bepaalde plaats van de gelaatsspier. De spierontspanner zorgt ervoor dat de spieren zich ontspannen en dat de spierbeweging die de bewegingsrimpels veroorzaakt wordt verminderd. Het gevolg is dat u er direct jonger uitziet en een meer ontspannen uitstraling krijgt. Het blijft mogelijk om uw gezicht daarna op een normale manier te bewegen.

Effect van een spierontspannende rimpelbehandeling

Op de langere termijn zal het effect van een rimpelbehandeling toenemen. Dat heeft te maken met het feit dat u bepaalde automatismen afleert en doordat het volume van de spiervezels afneemt. U zult weinig ongemak ervaren bij een rimpelbehandeling, mits de indicatie juist gesteld is en de behandeling wordt uitgevoerd door een deskundig persoon met anatomische kennis en kennis van rimpelbehandelingen. Het komt soms voor dat er wat lichte roodheid optreedt, maar u kunt uw werkzaamheden direct na de behandeling gewoon weer hervatten. Zichtbare resultaten treden op ongeveer een week na de injectie. 

Toepassing bij overmatig transpireren

De techniek die wordt gebruikt bij een spierontspannende rimpelbehandeling kan ook worden toegepast bij mensen die last hebben van overmatig transpireren. De injecties met spierontspanners worden toegebracht op de plekken waar de zweetklieren zich bevinden. Zweetklieren worden op dezelfde manier aangestuurd als de gelaats spiertjes. Die plekken worden selectief behandeld met kleine injecties van micronaalden. De behandeling is effectief voor z’n vier tot zes maanden. Helaas is het geen permanente oplossing: u heeft dus ongeveer elk half jaar een herhalingsbehandeling nodig. 

Botox versus fillers

Verwar een rimpelbehandeling met spierontspanners niet met fillers. Met behulp van fillers wordt namelijk volume toegevoegd, spierontspanners zorgen ervoor dat spiertjes ontspannen worden die voor rimpels zorgen.  

Daarom kiest u voor een rimpelbehandeling van Duinbergen Clinic

Maak een afspraak voor een consult in onze met zorg ingerichte kliniek om te bepalen of u voor een rimpelbehandeling in aanmerking komt. Bij ons draait alles om veiligheid en betrouwbaarheid want zeg nu zelf: uw lichaam is toch uw kostbaarste bezit? We werken daarom altijd met de meest geavanceerde apparatuur en beschikken op mondiaal niveau over de hoogste accreditatie. We voldoen aan de hoogste klinische standaarden maar houden daarbij ook zeer zeker oog voor uw welzijn en comfort. Zo weet u zeker dat u zich tijdens een behandeling op uw gemak voelt bij ons. We doen meer dan alleen het behandelen van rimpels, dus ook voor andere cosmetische ingrepen kunt u bij ons terecht. Een kleinere operatie wordt in onze privékliniek uitgevoerd maar als de operatie ingrijpender is, wijken we uit naar het Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op voor een eerste consult rondom rimpelbehandeling zodat we de mogelijkheden voor u in kaart kunnen brengen.  

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek bij de dokter

  • Hidden