Coolsculpting

Wilt u het vet in uw lichaam op specifieke plekken aanpakken maar ziet u op tegen een pijnlijke ingreep, de verdoving en een nabehandeling met druk-kledij? Dan is de techniek van coolsculpting wellicht een goede oplossing voor u. Met coolsculpting worden vetcellen met behulp van selectieve koeling verwijderd. U kunt dan direct na de behandeling uw dagelijkse bezigheden weer oppakken.

Hoe werkt coolsculpting?

Bij coolsculpting maken we gebruik ven een revolutionaire techniek, genaamd cryolipolyse. Daarmee worden vetcellen definitief verwijderd door precies gecontroleerde koeling. De behandeling is snel en vrijwel pijnloos. Er komen geen injecties, operaties of verdovingen aan te pas en de herstelperiode is uiterst kort. Door de zachte behandeling wordt het weefsel rond de vetcellen niet beschadigd. Met coolsculpting laten we vetrolletjes verdwijnen op specifieke plaatsen, zoals de buik, de benen en de taille. Een speciaal apparaat (de applicator) klemt de vetrol tussen twee koelplaten die de huid verkoelen to vier graden Celsius. U voelt dan heel even een intense kou. De behandeling zal zo’n 1 tot 2 uur in beslag nemen en u kunt ondertussen gewoon een boek lezen of wat werken op uw laptop.

De resultaten van coolsculpting

Na de behandeling gaat het natuurlijk proces van het afsterven van de vetcellen beginnen. Ze worden geleidelijk door het lichaam afgevoerd, op een natuurlijke wijze via de lever en de nieren. Net zoals gebeurt met vet dat in de voeding zit die we dagelijks binnenkrijgen. Het beste resultaat van de coolsculpting behandeling is zichtbaar na zo’n twee tot vier maanden. Na één behandeling merken onze cliënten al een omvangverlies van 1 of 2 centimeter. Aangezien de vetcellen geleidelijk het lichaam verlaten, kan de huid zich aanpassen aan de slankere contouren zonder te verslappen.

Vet weghalen zonder operatie: na één behandeling merken onze cliënten al een omvangverlies van 1 of 2 centimeter

Aantal behandelingen van coolsculpting

Om de mooiste resultaten te behalen met coolsculpting, kiezen we meestal voor drie behandelingen. Uiteraard is dit ook afhankelijk van uw persoonlijke wensen en de dikte van uw vetrol. Na zo’n twee tot vier maanden bekijkt u samen met de plastisch chirurg het resultaat en beslist u of u nog meer vetzones wilt laten verwijderen. Vooraf stelt de chirurg een behandelplan op om een zo goed mogelijk resultaat te behalen. Door meerdere behandelingen in een korte tijd te ondergaan bereikt u sneller het gewenste resultaat. Let wel op: cryolipolyse is niet bedoeld om overgewicht te behandelen of om veel gewicht ineens te verliezen.

Coolsculpting: een veilige en verantwoorde keuze

Natuurlijk is het belangrijk dat de behandeling resultaat oplevert, maar daarnaast wilt u ook zeker weten dat coolsculpting veilig en verantwoord is. De FDA (de Amerikaans Food & Drug Approval) heeft ons coolsculpting-apparaat en de bijbehorende methode als enige goedgekeurd. Onafhankelijk klinisch onderzoek heeft daarbij aangetoond dat de behandeling doet wat er beloofd wordt: een verwijdering van vetcellen zonder operatie, injecties of een lange herstelperiode.

Coolsculpting door middel van vet bevriezen in Duinbergen Clinic

Neem contact met ons op voor een eerste consult als u van plan bent om een behandeling met coolsculpting te ondergaan. U brengt dan een bezoek aan onze met zorg ingerichte kliniek waar veiligheid en professionaliteit voorop staan. Samen met de arts bespreekt u wat uw wensen zijn en wat de mogelijkheden zijn voor uw situatie. U kunt erop vertrouwen dat u bij ons in veilige handen bent. We werken met zeer geavanceerde apparatuur en zijn bekroond met de hoogste accreditatie op mondiaal niveau. Naast coolsculpting doen we nog veel meer op het gebied van cosmetische ingrepen. Daarbij worden kleinere operaties meestal in onze privékliniek uitgevoerd. Bij een zwaardere operatie, wijken we uit naar het dichtbij gelegen Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op en maak een afspraak zodat we de mogelijkheden voor u kunnen bespreken.

Vragen? Of wilt een persoonlijk gesprek inplannen?

  • Hidden