Borstlift

Merkt u dat de zwaartekracht meer vat op uw boezem krijgt of heeft u altijd al last van slappere hangende borsten gehad? Zijn uw borsten ongelijk of is het volume van uw borsten afgenomen? Met een borstlift of borstlift operatie (mastopexie) krijgt u weer stevige borsten. Slappe en hangende borsten zijn voor veel vrouwen een psychisch zware last. Het kan zijn dat u na een periode van borstvoeding geven uw prachtige borsten hebt zien veranderen. Het bovenste deel van de borst is dan weinig gevuld en de tepels hangen lager dan voorheen. U kunt dit probleem verhelpen met behulp van een borstlift.

Borstlift – de behandeling

Een borstlift kan gecombineerd worden met een borstvergroting. Soms is alleen een vergroting voldoende om de borsten te liften dat is het geval als de tepels boven de plooi van de borst staan. Staan de tepels onder de plooi, dan is een borstlift meestal de juiste behandelmethode. Hierbij is natuurlijk ook uw eigen wensenpatroon van belang. Als u tevreden bent met het volume, zal een vergroting vaak ook niet nodig zijn. Een borstlift operatie kan in dagbehandeling worden uitgevoerd, maar het kan ook zijn dat u een nachtje in het ziekenhuis moet blijven. De operatie duurt gemiddeld drie uur en wordt uitgevoerd onder algehele narcose. Omdat er verschillende operatiemethoden zijn bij een borstlift, zal de chirurg vooraf goed met u bespreken van welke behandeling gebruik wordt gemaakt. Bij de meest gebruikte techniek wordt de huid centraal aan de onderkant van de borst verwijderd. De tepel wordt verplaatst en meestal wordt ook de tepelhof verkleind.

Na de borstlift

We kunnen niet garanderen dat de operatie ook tot de gewenste cupmaat zal leiden, maar doen onze uiterste best om de vooraf besproken maat te realiseren. Na de borstlift zijn uw borsten steviger, maar er zijn wel blijvende littekens. Meestal worden die littekens na verloop van tijd wel smaller en witter. De vorm en gevoeligheid van de borsten kunnen anders zijn na de operatie. De borsten worden na de lift afgeplakt met pleisters en de drains (indien aanwezig) blijven soms enkele dagen zitten. U kunt wat pijn ervaren de eerste 24 uur na de operatie, daarna voelen de borsten wellicht wat opgezet en gestuwd aan. Maar dat gevoel zal langzaam wegtrekken. Houd er rekening mee dat het zo’n vier tot acht maanden kan duren voordat de borsten hun gewenste vorm bereikt hebben.

Borstlift zonder prothese of borstlift met implantaten?

In veel gevallen is een borstlift zonder prothese voldoende en wordt het gewenste resultaat al bereikt door enkel de lift toe te passen. Mocht dat niet het geval zijn, dan kan een prothese altijd nog worden toegevoegd. We spreken dan over een borstlift met implantaten.

Een borstlift bij Duinbergen Clinic

Als u een borstlift bij Duinbergen Clinic laat uitvoeren, bepaalt een gecertificeerde chirurg de voor uw situatie beste procedure. We kijken daarbij naar uw lichamelijke kenmerken en de reden waarom u deze esthetische ingreep wenst. We bespreken alles uitvoerig tijdens een eerste consult: zowel uw wensen als de mogelijkheden die er zijn voor uw situatie.

Daarom kiest u bij een borstlift voor Duinbergen Clinic

Maak een afspraak voor een consult in onze met zorg ingerichte kliniek. Bij ons draait alles om veiligheid en betrouwbaarheid want uw lichaam is nu eenmaal een kostbaar bezit. We werken altijd met de meest geavanceerde apparatuur en beschikken op mondiaal niveau over de hoogste accreditatie. Duinbergen Clinic voldoet aan de hoogste klinische standaarden en daarbij verliezen we uw welzijn en comfort niet uit het oog. Zo weet u zeker dat u zich tijdens een behandeling of operatie op uw gemak voelt. Een kleinere operatie wordt in onze privékliniek uitgevoerd. Is de operatie ingrijpender, dan wijken we uit naar het Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op voor een eerste consult zodat we de mogelijkheden voor u op een rij kunnen zetten.

3D simulatie consult

Crisalix is een programma dat een 3D simulatie maakt over het mogelijke resultaat na een borstlift. Bij de simulatie wordt het eigen lichaam als basis genomen. Vanuit eigen foto’s wordt een 3D simulatie gemaakt van voor en na de borstlift.
Wilt u een 3D Crisalix consult boeken of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via +32 50 530 640.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden