Bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie: De behandeling

Een ooglidcorrectie kan worden uitgevoerd aan uw bovenoogleden, uw onderoogleden of aan beide tegelijkertijd. Deze pagina heeft betrekking op de bovenooglidcorrectie. De chirurg zal voor de operatie verschillende zaken in kaart brengen. Zo kijkt hij of zij naar de onderliggende structuur van de gezichtsspieren, de botstructuur van het gelaat en de symmetrie van de wenkbrauwen. Op die manier wordt bepaald hoeveel huid, spieren en soms vet verwijderd moeten worden, soms moet de spier waarmee het oog wordt open gedaan strakker worden gemaakt. De chirurg maakt markeringen boven uw oog om aan te geven waar het overtollige weefsel van de bovenoogleden verwijderd zal worden. Vervolgens wordt er een incisie gemaakt in het bovenooglid, binnen de natuurlijke plooi. Met behulp van chirurgische instrumenten verwijdert de chirurg het overtollige weefsel. Lijm of onzichtbare hechtingen worden gebruikt om de huid te sluiten.

Een bovenooglidcorrectie bij Duinbergen Clinic

Als u een bovenooglidcorrectie bij Duinbergen Clinic wil laten uitvoeren, dan zal een gecertificeerde plastisch chirurg de voor uw situatie beste procedure bepalen. Er wordt daarbij gekeken naar wat er te zien is rond om het oog en de reden waarom u deze esthetische ingreep wenst. Tijdens een eerste consult worden wat u wenst en wat er mogelijk is uitvoerig besproken. De chirurg probeert tijdens de operatie de littekens zo verborgen mogelijk te houden, binnen de natuurlijke oogvouwen. Daarbij worden er dunne hechtingen gebruikt om de incisies te dichten, zodat de littekenzichtbaarheid wordt geminimaliseerd.

Nazorg en herstellen van een bovenooglidcorrectie bij Duinbergen Clinic

Na een week zijn de hechtingen eruit en kunt u uw werkzaamheden weer opnemen. Er is uiteraard nog wel iets te zien, en u moet zware inspanningen nog wel vermijden. Na de operatie ontvangt u gedetailleerde instructies voor uzelf en uw eventuele zorgverlener (dat kan bijvoorbeeld uw partner zijn) wat wel en niet mag. Na de operatie mag u diezelfde dag al naar huis, maar u heeft daarbij wel iemand nodig die u naar huis brengt. Ook is het prettig als u iemand heeft die de eerste nacht bij u kan blijven. Voor de snelste herstelperiode zijn er een aantal zaken die u kunt doen. Zorg dat u de volgende zaken in huis hebt: 

  • ijsblokjes, een icepack of diepvrieszakjes gevuld met ijs 
  • kleine gaasjes voor op de ogen 
  • oogdruppels (vraag uw arts om de juiste soort) 
  • schone washandjes en handdoeken 
  • pijnstillers, specifiek aangeraden door uw arts 

Zorg er daarnaast voor dat u een tijdje niet hoeft te werken en beperk uw activiteiten voor de voorgeschreven tijd, zodat uw oogleden de kans hebben om te herstellen. 

Daarom kiest u bij een bovenooglidcorrectie voor Duinbergen Clinic

Maak een afspraak voor een consult in onze met zorg ingerichte kliniek waar veiligheid de boventoon voert. We werken altijd met de meest geavanceerde apparatuur en we beschikken op mondiaal niveau over de hoogste accreditatie. Duinbergen Clinic voldoet aan de hoogste klinische standaarden en daarbij verliezen we uw comfort en welzijn niet uit het oog. Zo weet u zeker dat u zich tijdens een behandeling of operatie bij ons thuis voelt. Een kleinere operatie, zoals een ooglidcorrectie, wordt in onze privékliniek uitgevoerd. Is de operatie ingrijpender, dan wijken we uit naar het Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op voor een eerste consult zodat we de mogelijkheden voor u op een rij kunnen zetten.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden