Armlift

Naarmate we ouder worden verslapt de huid. Hierdoor kan de huid bij de bovenarmen gaan hangen waardoor er zogenaamde ‘kipfilets’ ontstaan. Dit kan ook het gevolg zijn van veel afvallen. Met intensief sporten of verstevigende crèmes lost u dit probleem niet op. Een armlift kan daarentegen voor het gewenste resultaat zorgen. Hierbij wordt overtollig huid en vetweefsel verwijderd via een incisie aan de onderkant van de arm. De huid wordt hierdoor strakker en de bovenarm ziet er fraaier uit. Hoewel littekens onvermijdelijk zijn bij deze ingreep, zijn deze goed weg te werken en vallen met een goede nazorg vrijwel niet op.

Welke behandelingen zijn er mogelijk?

Armen die slapper zijn geworden kunnen op verschillende manieren behandeld worden. Met een armlift wordt er overtollig vet en huid weggehaald. Wanneer de huid nog elastisch genoeg is, kan een liposuctie voldoende zijn om het gewenste resultaat te behalen. Hierbij wordt een teveel aan vet weggezogen. Vergeleken met een armlift is deze methode minder ingrijpend. Ook een combinatie van beide behandelingen kan uitkomst bieden. Bijvoorbeeld wanneer er veel vet weggezogen moet worden naast het verwijderen van overtollig huid. Welke behandeling het meest geschikt is zal de arts tijdens het eerste consult met u bespreken.

De ingreep

Een armlift is een relatief grote ingreep die ongeveer 2 uur duurt, onder volledige narcose. Voorafgaand aan de operatie tekent de arts de hoeveelheid huid af die verwijderd moet worden. Tijdens de operatie wordt deze huid losgesneden van de vet- en spierlagen die eronder liggen. Vervolgens wordt er een incisie gemaakt tussen de oksel en de elleboog zodat de huid verwijderd kan worden aan de onderkant van de bovenarm. Ook zal er tussentijds vetweefsel worden weggezogen. Daarna wordt de huid netjes gehecht en zal er op den duur een litteken achterblijven aan de binnenkant van de bovenarm. Binnen enkele uren kunt u weer rustig naar huis.

Resultaat na een armlift

Na de ingreep kan de bovenarm pijnlijk aanvoelen. Om de zwelling tegen te gaan draagt u een week lang een verband en daarna een elastische kous. Ook kunt u last hebben van bloeduitstortingen, een opgezwollen huid en beurse plekken. Dit gaat vanzelf weg na een aantal weken. We raden af om de eerste weken zwaar werk te verrichten. Na 6 weken bent u weer in staat om uw armen volledig te gebruiken. Het resultaat van de armlift is vrij snel na de operatie te zien. Nadat de zwelling volledig is weggetrokken (6 weken), is het eindresultaat goed zichtbaar.

Littekens

De plastisch chirurg doet zijn uiterste best om de littekens zo min mogelijk te laten opvallen. De littekens die ontstaan bij een arm lift kunnen na de ingreep roder worden en enige tijd gevoelig zijn. Binnen een jaar zal de kleur meer gaan lijken op uw huid waardoor de littekens minder opvallen. Een goede nazorg is hierbij erg belangrijk. Door littekencrème te smeren vergroot u de kans op een mooie genezing.

Armlift bij Duinbergen Clinic

Bent u benieuwd of een armlift, eventueel in combinatie met een liposuctie, voor u een waardevolle ingreep kan zijn? Tijdens een eerste consult kunt u uw wensen bespreken met onze plastisch chirurg. De arts geeft u graag eerlijk advies over de mogelijkheden, het eindresultaat, het herstel en de eventuele risico’s. Indien u kiest voor de behandeling kunt u rekenen op uiterst goede zorg en volledige begeleiding. Daarnaast staat veiligheid en professionaliteit bij ons hoog in het vaandel. Om die reden werken wij met zeer geavanceerde apparatuur en zijn we al meer dan 10 jaar geaccrediteerd door de Amerikaanse accreditatie agency AAAASF (Er bestaat geen Belgische accreditatie). Kleine operaties voeren wij meestal uit in onze eigen privékliniek. Voor grotere ingrepen, zoals een arm lift, wijken we uit naar het dichtbij gelegen AZ Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem gerust contact met ons op indien u nog vragen heeft of een afspraak wilt maken voor een eerste consult. We bespreken graag wat uw mogelijkheden zijn.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden