Oorcorrectie

Cosmetische chirurgie aan het oor, ofwel een oorcorrectie, is een esthetische procedure waarbij de grootte, de positie of de verhoudingen van het oor worden veranderd. Het uiteindelijke resultaat van een oorcorrectie verschilt per persoon en is afhankelijk van de gewenste veranderingen. Wat een operatie aan de oren nagenoeg altijd teweegbrengt is een verbetering van het zelfvertrouwen, met name bij kinderen en tieners. Er bestaan verschillende oorcorrecties, zoals bijvoorbeeld een oorschelpcorrectie (ook wel flaporen operatie genoemd) en een oorlelcorrectie.

Wanneer overweegt u een ooroperatie?

  • Als u geboren bent met opvallend grote of kleine oren
  • Als uw oren niet goed staan ten opzichte van uw hoofd
  • Als uw oren flink uitsteken
  • Als u een ongeluk heeft gehad dat de vorm of positie van uw oren heeft beïnvloed

Oorcorrectie – Oorschelpcorrectie (flaporen operatie)

De oorschelp is een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. Ze vallen vaak pas op als blijkt dat de oorschelpen te groot zijn of een afwijkende stand hebben. Voor mensen met een afwijkende oorschelp geeft dat vaak een groot gevoel van onzekerheid. Vooral kinderen kunnen op vroege leeftijd geconfronteerd worden met vervelende pesterijen. Met behulp van een oorschelpcorrectie is de vorm van de oorschelp te corrigeren. We veranderen dan de vorm en plaatsen de oorschelp dichter bij het hoofd.

Heeft u flaporen en denkt u na over de mogelijkheden van een flapoor operatie? Het corrigeren van flaporen wordt in medische termen ook wel otoplastiek genoemd. We passen een flapoorcorrectie door middel van een operatie meestal als standaard toe. Maar we kunnenn tegenwoordig ook met minder ingrijpende manieren flaporen behandelen. Zo is de earfold een innovatieve behandeling waarbij we met behulp van een implantaatje de oren in de juiste vorm brengen. Zie voor meer informatie onze aparte pagina hierover. Een flapoorcorrectie kan vanaf het moment dat de oren volgroeid zijn worden toegepast. Dat is bij kinderen in principe het geval vanaf een jaar of zes.

Oorcorrectie - Oorverkleining

Ook een oorverkleining is een mogelijkheid. We nemen dan een deel van de huid en het kraakbeen weg om uw oren beter in verhouding tot de rest van uw hoofd te maken. Deze ingreep kan afhankelijk van uw wens onder plaatselijke verdoving of onder narcose worden uitgevoerd.

Oorcorrectie - Oorlelcorrectie

Ook een oorlelcorrectie behoort tot de mogelijkheden bij Duinbergen Clinic. Misschien zijn de gaatjes in uw oorlellen uitgescheurd, bijvoorbeeld omdat u zware oorbellen in uw oren droeg. Ook als uw oorlellen om een andere reden te lang of te groot zijn, kunt u bij ons een oorlelcorrectie laten uitvoeren. Met behulp van een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving herstellen we ze weer. Na het verstrijken van enkele maanden is het mogelijk om er weer nieuwe gaatjes in te laten schieten.

Oorcorrectie in Duinbergen Clinic

Een oorcorrectie is een relatief kleine ingreep. Afhankelijk van het soort operatie dat u ondergaat en uw wensen, voeren we ze uit onder lokale of algemene verdoving. Voor de ingreep worden foto’s gemaakt. De plastisch chirurg tekent voor de operatie het operatieplan op het oor. Voor de oorschelpcorrectie wordt tijdens de operatie een sneetje achter het oor gemaakt. Het kraakbeen wordt bewerkt zodat de juiste vorm wordt verkregen en we zetten dit met inwendige hechtingen vast. Bij de oorverkleining is er ook een sneetje aan de voorzijde nodig en bij de oorlel uiteraard alleen in de oorlel. Onze specialisten streven ernaar de oren zo gelijk mogelijk te maken, maar oren zijn nooit helemaal symmetrisch, ook niet bij mensen die geen ooroperatie nodig hebben.

Daarom kiest u voor Duinbergen Clinic bij een oorcorrectie

Onze kliniek is met zorg ingericht en we werken met de meest geavanceerde apparatuur. Kleinere operaties worden in onze privékliniek uitgevoerd, voor grotere operaties wijken we uit naar het Zeno ziekenhuis in Knokke. Duinbergen Clinic voldoet aan de hoogste klinische standaarden en daarbij verliezen we uw comfort en welzijn niet uit het oog. Zo weet u zeker dat u zich tijdens een behandeling of operatie bij ons thuis voelt. Bovendien is de locatie in Knokke werkelijk prachtig gelegen en beschikken wij op mondiaal niveau over de hoogste accreditatie. Neem contact met ons op voor een eerste consult zodat we de mogelijkheden voor u op een rij kunnen zetten. Uitleg vinden we daarbij zeer belangrijk, zodat zowel dokter als patiënt hetzelfde verwachtingspatroon hebben. Zo voorkomen we teleurstellingen achteraf.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden