Over Duinbergen Clinic - Privé-kliniek

Dokter van Heijningen is als plastisch chirurg sinds 2001 verbonden aan het AZ ZENO (vroeger O.L.V. Ter Linden ziekenhuis) in Knokke-Heist en speelde in de jaren erna met het idee om een privé-kliniek te openen op een anoniemere locatie.
Mensen die voor esthetische redenen naar een plastisch chirurg gaan zijn niet ziek en voelen zich in een ziekenhuis minder op hun gemak.

Hij wou de patiënten het gevoel geven dat ze op een minder drukke en kleinere locatie helemaal zichzelf kunnen zijn.
De Duinbergenlaan was niet ‘lukraak’ gekozen: door zijn ietwat verscholen ligging kan de privacy van de patiënt bewaard blijven.

In 2006 was de Duinbergen Clinic een feit. Samen met zijn echtgenote, dokter Mareels, is dokter van Heijningen de drijvende kracht achter de Clinic.
Doorheen de jaren heeft de dokter een trouw patiëntenbestand opgebouwd, dat steeds uitgebreider wordt.

Ons Team

Visie: kernwaarden

 • 1

  Overtreffen van verwachtingen

  Eén van de grootste doelen is het overtreffen van de verwachtingen van de patiënt.
  We bieden net dat tikkeltje meer door u de aandacht en zorg te geven die u verdient.
  We willen u in de watten leggen omdat u uniek bent als patiënt maar ook als persoon. We streven ernaar om uw zelfvertrouwen terug op te krikken en u met een goed gevoel naar huis te laten gaan.

 • 2

  Veiligheid

  We voldoen aan de hoogste standaarden qua accreditatie en patiëntveiligheid (zie aparte pagina).
  Het hele team van de clinic werkt volgens voorgeschreven veiligheidsprotocollen, niet omdat het verplicht is (er zijn geen wetten voor privé-klinieken in België), maar omdat wij het beste willen voor onze patiënten.

 • 3

  Hoogste kwaliteit

  We werken met de beste apparatuur, zo hebben we het echte Coolsculpting apparaat (niet-operatieve behandeling om vet te bevriezen), het nieuwste LPG-toestel (voor lymfedrainages) en een LED-lamp als de ultieme aanvulling bij verzorgingen.
  Daarnaast gebruiken we uiterst kwalitatieve producten, zowel gebruikt bij medische behandelingen (bijv. spierontspannende of opvullende producten ‘fillers’) als bij schoonheidsbehandelingen. We kienen de beste producten op maat uit om uw huid te verzorgen!

 • 4

  Teamwork

  U voelt zich meteen thuis in een vertrouwde en familiale omgeving.
  Als team zijn we goed op mekaar ingespeeld en springen we elkaar bij waar nodig.
  Een receptioniste en schoonheidsspecialiste staan steeds klaar om u te begeleiden bij de op maat gekozen (na)behandelingen. Duinbergen Clinic is uniek in het feit dat we een totaalpakket kunnen aanbieden aan de patiënt.

Werking van Duinbergen Clinic

Hoe gebeurt het eerste contact? Mensen zitten vaak met een drempel die ze moeten overschrijden en proberen via een ‘veilige’ en anonieme manier het eerste contact te leggen dikwijls via e-mail. Met een persoonlijke aanpak trachten we u vanop afstand reeds een aangenaam gevoel te geven zodat u uitkijkt naar uw eerste bezoek aan onze clinic.
Aan de telefoon proberen we u zo goed mogelijk te woord te staan en te achterhalen wat u juist wenst, zodat we u kunnen overtuigen dat u de juiste stap gezet heeft en u voorbereiden op uw bezoek.

Tijdens het eerste bezoek dienen er volgens de GDPR wetgeving een aantal documenten in orde gebracht worden. We staan immers garant voor de privacy bescherming van elke patiënt!
De patiënt wordt persoonlijk tot bij de dokter gebracht of de dokter komt u zelf uit de wachtkamer halen.
Na een consultatie of behandeling wordt er gezorgd voor de juiste na-service.
Er worden foto’s genomen en een medewerker van de MediSpa staat paraat voor eventuele nazorg. Dit kan gaan van een lymfedrainage na een behandeling, camouflage (make-up) tot een persoonlijke uitleg qua aanvullende behandelingen.

Indien u voor een ingreep komt, worden er pre-operatieve zorgen toegediend. Daarna begeleidt dokter Mareels u vanuit de wachtkamer naar het operatiekwartier. Na de ingreep kunt u in alle rust bekomen in de recoverykamer. Sinds 2019 hebben we onze eigen Airbnb vlak naast de Clinic zodat patiënten die van een eindje verder komen zich geen zorgen hoeven te maken qua vervoer en overnachting.

We blijven 24/24 voor u paraat!