Liposuctie behandeling en liposculptuur

Hebt u lokale vetophopingen die u storen? Volgde u diëten en ging u meerdere keren per week naar de sportschool maar komt u maar niet van uw overtollige vet af? Dan is een liposuctie of liposculpture wellicht een oplossing voor u. Door middel van een aantal kleine incisies zijn we in staat om vetoverschot uit uw lichaam weg te zuigen. Dat kan op veel plaatsen bijvoorbeeld ter hoogte van uw buik, billen, armen, benen, knieen of heupen. Elke incisie is maximaal 5 millimeter groot en ligt op de buik verborgen in het schaamhaar of de navel. Zo vallen littekens na de behandeling dus helemaal niet op. Liposuctie wordt vaak gecombineerd met andere cosmetische ingrepen om een ideale lichaamsvorm te creëren en is een van de veiligste en meest populaire cosmetische ingrepen.

Wanneer overweegt u een liposuctie?

  • Als u op verschillende plekken in uw lichaam vetophopingen heeft gelokaliseerd die niet in verhouding staan met de rest van uw lichaam.
  • ls u op bepaalde gebieden van uw lichaam dunner zou willen zijn.
  • Als u een goede huidelasticiteit heeft (want een liposculpture verwijdert alleen vet, maar maakt de huid niet strakker).

Liposculptuur: wat is het?

Liposculptuur is een techniek waarmee plaatselijk overtollig vet verwijderd kan worden. Het heeft overigens niets te maken met een methode om te vermageren. Dat houdt in dat als u over uw hele lichaam te dik bent (u heeft dus overgewicht) u geen gebruik kunt maken van deze methode. Door middel van liposculptuur vindt er een verbetering van de contouren van het lichaam plaats, maar het biedt zeker geen perfectie. De ene plek is beter te behandelen dan de andere dus laat u daarover goed informeren door uw plastisch chirurg.

Liposuctie: de behandeling

De meest voorkomende behandelingen zijn een liposuctie buik en een liposuctie van de flanken. Een liposuctie vindt plaats onder plaatselijke verdoving of algehele narcose. Er worden sneetjes op onopvallende plaatsen gezet, zoals in de huidplooien. Het te opereren gebied wordt daarna volgespoten met een vloeistof zodat het wegzuigen makkelijker zal gaan en bloedverlies wordt verminderd. Na inwerking van de vloeistof worden door de arts via de huidsnedes zuigbuisjes ingebracht. Deze zuigbuisjes trillen om zo vetcellen los te maken en zo kan het overtollige vetweefsel makkelijker worden weggezogen. De huidsnedes worden gehecht.

De nabehandeling bij een liposculptuur

Na een liposculptuur is het noodzakelijk om tijdelijk een pantybroek of een elastisch korset te dragen. Zo kan de huid goed op de onderlaag verkleven. U draagt dit soort drukkende onderkleding dag en nacht, voor ongeveer zes weken. Op de wondjes leggen we een absorberend verband omdat soms de wond nog even na kan lekken. Dit kan geen kwaad. U kunt gedurende enkele weken na de operatie last krijgen van pijnlijke bloeduitstortingen, een gezwollen huid en een gekneusd gevoel. Pijn kan gemakkelijk bestreden worden met paracetamol en de hechtingen worden meestal na één of twee weken verwijderd. Het uiteindelijke resultaat wordt meestal pas na verloop van een aantal maanden duidelijk.

Daarom kiest u bij een liposuctie behandeling voor Duinbergen Clinic

Onze kliniek is met zorg ingericht en we werken altijd met de beste en meest geavanceerde apparatuur. Bij kleinere operaties behandelen wij u in onze privékliniek, bij grotere operaties wijken we uit naar het Zeno ziekenhuis in Knokke. Iedereen die bij ons behandeld wordt, zal zich gedurende het gehele operatietraject thuis voelen. De kliniek is werkelijk prachtig gelegen en we beschikken daarnaast op mondiaal niveau over de hoogste accreditatie. We voldoen aan de hoogste klinische standaarden en verliezen daarbij uw comfort en welzijn niet uit het oog. Neem contact met ons op voor een eerste consult om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken.

Vragen of wilt u een persoonlijk gesprek inplannen met de dokter?

  • Hidden