Fillers

Fillers zijn een vorm van minimale invasieve esthetische geneeskunde en worden gebruikt om volume toe te voegen, de contouren van het gezicht te veranderen en rimpels op te vullen. De meest gekozen plaatsen om fillers toe te passen zijn in het gezicht, de nek en de handen. Het resultaat is dat uw huid weer gladder wordt en u een jonger uiterlijk krijgt. Fillers behoren dan ook tot de meest populaire esthetische behandelingen omdat ze voor direct resultaat zorgen. Daarnaast zijn er weinig risico’s aan de behandeling verbonden en is de hersteltijd zeer kort.

Wanneer kiezen voor fillers?

U kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor fillers. Het kan zijn dat u diepe lijnen en rimpels rond uw ogen, wenkbrauwen of mond heeft. Of misschien wilt u wel de contouren van uw kaak of lippen veranderen? Wat voor u de reden ook is om te kiezen voor fillers, bij Duinbergen Clinic kunt u altijd terecht voor een consult. Het voordeel van fillers is dat de behandeling snel en de resultaten direct zichtbaar zijn. Het enige nadeel van fillers is dat ze maar tijdelijk effect hebben. U heeft dus meerdere behandelingen nodig om het gewenste resultaat gedurende een langere periode vast te houden.

Een behandeling met fillers

Bij een behandeling met fillers wordt het vulmiddel via een spuit toegediend op verschillende plekken in het gezicht, waaronder ook rond de ogen, langs de kaak, rond de lippen en op het voorhoofd. Vooraf bepaalt u samen met de arts welke plekken in uw situatie aangepakt zullen worden. Soms wordt er een lichte verdoving gebruikt of een crème die zorgt voor een verdovend gevoel. Er zijn drie soorten fillers die vaak worden gebruikt:

  • Tijdelijke fillers
  • Semipermanente fillers
  • Permanente fillers

Na de behandeling

Het resultaat van de injecties zal onmiddellijk na de behandeling zichtbaar zijn. Sommige patiënten ervaren wel een lichte zwelling of een minimale kneuzing in het gebied waar de injectie is toegediend. Een ice pack of een kompres helpt om de zwelling te verminderen. Hoe lang de zwelling aanhoudt is ook afhankelijk van welk soort vulmiddel gebruik is gemaakt. In elk geval zal de meeste zwelling, roodheid en kneuzing na ongeveer één week weggetrokken zijn. Hoe lang het gewenste resultaat behouden blijft is grotendeels afhankelijk van het soort fillers dat u gehad heeft. Fillers met collageen blijven zo’n twee tot vier maanden zitten. Fillers op basis van hyaluronzuur bieden wisselende resultaten, maar de meeste merken blijven zo’n zes tot twaalf maanden intact. Heeft u gekozen voor semipermanente fillers dan is de duur zo’n twaalf tot achttien maanden. Permanente fillers gaan minimaal vijf jaar maar meestal langer mee. Bespreek vooraf dus goed met de arts uw wensen en de mogelijkheden voor uw situatie, zodat u weet wat u aan resultaten redelijkerwijs mag verwachten.

Fillers bij Duinbergen Clinic

Het toedienen van fillers is in principe een relatief kleine ingreep. U kunt hiervoor terecht in onze met zorg ingerichte kliniek waar we met zeer geavanceerde apparatuur werken. Voor kleinere behandelingen (zoals bij fillers) kunt u in onze privékliniek terecht. Grotere operaties worden standaard uitgevoerd in het Zeno ziekenhuis in Knokke. We vinden uw comfort en welzijn enorm belangrijk en doen er dan ook alles aan om u zo comfortabel mogelijk te behandelen. Zeker weten dus dat u zich in onze kliniek thuis gaat voelen. Geniet daarbij van de werkelijk prachtig gelegen locatie die bij velen een gevoel van rust teweegbrengt.

Neem contact met ons op voor een eerste consult om de mogelijkheden voor uw situatie te bespreken. Zo weet u precies waar u tijdens de behandeling aan toe bent en wat u mag verwachten als eindresultaat.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek

  • Hidden