Borstverkleining

Het doel van een borstverkleining is om door middel van een operatie de grootte van uw borsten te verminderen en ze zo te vormen dat ze in proportie zijn met de rest van uw lichaam. Op die manier zijn ze niet langer een bron van fysiek ongemak. Borstverkleiningen worden vaak gevraagd en de procedure biedt twee voordelen. Niet alleen wordt u verlost van fysieke en psychische klachten als gevolg van uw te grote borsten, ook uw uiterlijk en voorkomen worden er door verbeterd.

Wanneer kiezen voor een borstverkleining?

Er kunnen verschillende redenen zijn om een borstverkleining te overwegen. Het kan zijn dat uw borsten te groot zijn voor uw lichaamsbouw waardoor ze nek-, rug- en schouderklachten veroorzaken. Of dat uw borsten te zwaar zijn met tepels die naar beneden wijzen. Bij sommige vrouwen is de ene borst ook groter dan de andere. Kortom, als u zich niet blij en erg onzeker voelt over de grootte van uw borsten, is het mogelijk om voor een borstverkleining in aanmerking te komen. In een aantal gevallen is het mogelijk voor (gedeeltelijke) terugbetaling door de verzekering in aanmerking te komen.

Borstverkleining – de behandeling

Een borstverkleining duurt gemiddeld zo’n één tot drie uur en wordt onder algehele narcose uitgevoerd. Omdat er verschillende soorten borstverkleining gebruikt kunnen worden, neemt de chirurg vooraf goed met u door welke methode wordt toegepast. Meestal wordt de borst verkleind door centraal aan de onderzijde van de borst huid en klierweefsel weg te halen. Om de borst een natuurlijke vorm te geven wordt van de tepel recht naar beneden een figuurnaad aangelegd die voor het litteken zorgt. Daarna wordt de tepel verplaatst en de tepelhof wordt verkleind. Het uiteindelijke litteken heeft dan de vorm van een lolly. Als er heel veel huid te veel is wordt soms onder de borst nog extra huid weg genomen, waardoor een kort horizontaal litteken in de ploooi ontstaat. Na de operatie worden de borsten afgeplakt met pleisters en de drains die het wondvocht afvoeren zullen een paar dagen blijven zitten. Enige pijn treedt vooral tijdens de eerste 24 uur na de operatie op. Daarna kunnen de borsten nog wat opgezet en gestuwd aanvoelen. Het kan soms wel vier tot acht maanden duren voordat de borsten hun definitieve vorm hebben.

Een borstverkleining via Duinbergen Clinic

Als u een borstverkleining bij Duinbergen Clinic wil laten uitvoeren, dan bepaalt de plastisch chirurg vooraf de voor uw situatie beste procedure. Zowel uw lichamelijke kenmerken als de reden waarom u deze ingreep wenst, nemen we daarbij in acht. Bij het eerste consult bespreken we dit soort zaken uitvoerig. Als u in aanmerking komt voor terugbetaling wordt dit aangevraagd bij de adviserend geneesheer van uw verzekering. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent en wat u van de operatie kunt verwachten.

Nazorg en herstellen van uw borstverkleining

Het is verstandig om hulp te hebben de eerste week na thuiskomst. Het is daarbij belangrijk om de wond veel rust te geven. Hoe meer u dat doet, hoe mooier het litteken zal genezen. De meeste dagelijkse werkzaamheden kunt u na een week of twee wel weer verrichten. We raden aan om 6 weken een steunende bh te dragen, de eerste 4 weken dag en nacht, daarna alleen overdag. Om de littekens sneller soepel te maken, kan massage met een crème of lotion helpen. U kunt daar mee beginnen als de wond goed genezen is. Bij een borstverkleining loopt u verder dezelfde risico’s als elke andere operatie. De wond kan nabloeden of er kan een infectie optreden. Na de operatie zijn de borsten kleiner en steviger, maar er zijn wel littekens. We kunnen helaas geen garantie geven dat de gewenste cupmaat ook daadwerkelijk bereikt wordt door de borstverkleining.

Borstverkleining door Duinbergen Clinic

Neem contact met ons op voor een eerste consult rondom uw eventuele borstverkleining. U brengt dan een bezoek aan onze met zorg ingerichte kliniek waar veiligheid en professionaliteit voorop staan. We werken met zeer geavanceerde apparatuur en zijn bekroond met de hoogste accreditatie op mondiaal niveau. Kleinere operaties worden meestal in onze privékliniek uitgevoerd. Bij een zwaardere operatie, wijken we uit naar het dichtbij gelegen Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op en maak een afspraak zodat we de mogelijkheden voor u kunnen bespreken.

3D simulatie consult

Crisalix is een programma dat een 3D simulatie maakt over het mogelijke resultaat na een borstverkleining. Bij de simulatie wordt het eigen lichaam als basis genomen. Vanuit eigen foto’s wordt een 3D simulatie gemaakt van voor en na de borstverkleining.
Wilt u een 3D Crisalix consult boeken of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via +32 50 530 640.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden