Borstvergroting

Bij een borstvergroting operatie wordt de borstomvang vergroot of teruggebracht naar de oorspronkelijke grootte. Hiervoor kunnen siliconen borstimplantaten, water gevulde borstimplantaten of eigen vet worden toegepast. Een borstvergroting is een van de meest populaire en meest voorkomende esthetische operaties.

Wanneer kiezen voor een borstvergroting?

Er kunnen verschillende redenen zijn om te kiezen voor een borstvergroting. Sommige vrouwen willen gewoon een mooier en beter figuur, bijvoorbeeld omdat ze ouder zijn geworden of omdat een zwangerschap het formaat en de vorm van hun borsten heeft beïnvloed. Het kan ook zijn dat de symmetrie van de beide borsten niet zo mooi (meer) is. Vrouwen die naar hun idee kleine borsten hebben, kampen vaak al jaren met psychische problemen met betrekking tot het formaat van hun borsten. Wat voor u de reden ook is om te kiezen voor een borstvergroting, bij Duinbergen Clinic kan iedereen terecht voor een consult. De prijs voor borstvergroting is daarbij afhankelijk van het soort operatie dat u ondergaat.

Uitleg behandeling borstvergroting

Als u een borstvergroting met borstimplantaten krijgt, dan gaat de chirurg als volgt te werk. Hij maakt een incisie, tilt het borstweefsel op, maakt een zogeheten ‘pocket’ in het borstgebied en plaatst daar het implantaat in. Zo’n pocket is een ruimte in de borst waar het implantaat precies inpast. Afhankelijk van onder andere de vorm van uw borsten en de aanbevelingen van uw chirurg wordt het borstimplantaat onder of boven de borstspier geplaatst. Eigen vet kan gebruikt worden om de implantaten te camoufleren en in sommige gevallen kan het een implantaat vervangen, dit wordt lipofilling genoemd.

De operatie wordt uitgevoerd onder algehele narcose en duurt 1 tot 2 uur afhankelijk van de gekozen techniek.

Borstvergroting bij Duinbergen Clinic

Bij Duinbergen Clinic zijn er verschillende mogelijkheden voor een borstvergroting. Bij een borstimplantaat van siliconen bestaat het implantaat uit een omhulsel van siliconenrubber, gevuld met siliconengel. In tegenstelling tot vroeger kan deze gel niet lekken omdat hij vaster aan elkaar zit (cohesive gel). Door de stevigheid van de gel kunnen er verschillende vormen gemaakt worden. De breedte, hoogte en dikte van de siliconenimplantaten kunnen dus gekozen worden op maat van de patiënt. Ook bestaan er siliconenimplantaten met een speciale buitenkant die uit polyurethaan bestaat.

Bij een water gevuld borstimplantaat bestaat het implantaat ook uit een omhulsel van siliconenrubber, maar is de binnenzijde gevuld met een fysiologische zoutoplossing. Welke prothese voor u het beste is, wordt besloten in overleg met uw plastisch chirurg.

Tenslotte kan ook eigen vetweefsel gebruikt worden om de vorm van de borsten te verbeteren. Of u hiervoor in aanmerking komt zal ook besproken worden bij uw consultatie.

Uitwendige borstprothese bij Duinbergen Clinic

Soms is het niet mogelijk om operatief een borstvergroting te ondergaan. Op zo’n moment kiezen patiënten vaak voor een externe borstprothese. Zo’n prothese wordt niet in het lichaam maar buiten het lichaam gedragen, bijvoorbeeld in de bh of direct op de huid door middel van een plaklaag. Heeft u een borstsparende behandeling ondergaan? Dan is een deelprothese die gemaakt is van siliconen beter geschikt. Deze wordt op de geopereerde borst gelegd en gesteund door de bh.

Daarom kiest u voor Duinbergen Clinic bij een borstvergroting

De kliniek van Duinbergen Clinic is met zorg ingericht en we werken met de meest geavanceerde apparatuur. De kliniek voldoet aan de hoogste klinische standaarden waarbij we tegelijkertijd uw comfort en welzijn niet uit het oog verliezen. Zo weet u zeker dat u zich tijdens een behandeling of operatie bij ons thuis voelt. Uiteraard zijn onze dokters voorzien van de noodzakelijke diploma’s en beschikken zij over een ruime ervaring binnen de plastische chirurgie zodat u altijd bij ons in goede handen bent. Een eventuele nabehandeling vindt plaats op de afdeling MediSpa. De uiteindelijke borstvergroting prijs is geheel afhankelijk van het soort borstoperatie dat u ondergaat. Neem contact met ons op voor een eerste consult zodat we de mogelijkheden voor u op een rij kunnen zetten.

Onze privé kliniek voldoet aan de hoogste keurmerken en accreditatie. Wij maken gebruik van de nieuwste behandelmethodes en apparatuur en werken uitsluitend met de best opgeleide dokters die lid zijn van vooraanstaande organisaties.

Contact opnemen met Duinbergen Clinic voor een borstvergroting

Wilt u ook een borstvergroting operatie laten uitvoeren door de specialisten van Duinbergen Clinic? Neem dan contact met ons op zodat we u uit kunnen nodigen voor een consult. Uitleg vinden we daarbij zeer belangrijk, zodat zowel dokter als patiënt hetzelfde verwachtingspatroon hebben. Zo voorkomen we teleurstellingen achteraf.

Borstvergroting voor en na (Crisalix)

Crisalix is een programma dat een 3D simulatie maakt over het mogelijke resultaat na een borstvergroting. Bij de simulatie wordt het eigen lichaam als basis genomen. Vanuit eigen foto’s wordt een 3D simulatie gemaakt van de borstvergroting voor en na. De Crisalix kan een beter beeld vormen bij de vraag hoe het lichaam eruit komt te zien.
Wilt u een 3D Crisalix consult boeken of heeft u vragen? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier of via +32 50 530 640

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden