Dijbeenlift

Bent u onlangs veel gewicht verloren en is daardoor overtollig huid ontstaan op uw benen? Ook door veroudering kan de huid aan de binnen- en buitenkant van de benen verslappen. Huidverslapping kan ertoe leiden dat uw figuur zijn contouren verliest en bemoeilijkt het lopen. De bovenbenen schuren in dat geval langs elkaar wat erg hinderlijk kan zijn. Een dijbeenlift, ook wel dijlift of dijbeencorrectie genoemd, biedt in dat geval uitkomst. Met deze methode worden de dijen gecorrigeerd doordat de huid van de bovenbenen wordt gelift en het onderhuidse vetweefsel wordt weggezogen. Littekens worden zoveel mogelijk voorkomen door een professionele behandeling en goede nazorg.

Dijbeenlifttechnieken

Een dijbeenlift kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Eerst wordt gekeken welk deel van het bovenbeen gelift moet worden en op basis daarvan wordt de juiste techniek toegepast. Een dijbeenlift kan uitgevoerd worden om de volgende delen van het dijbeen te liften:

  • Binnenkant en voorzijde. Hierbij wordt een incisie in de lies gemaakt waardoor slechts een kleine correctie mogelijk is. Het voordeel is dat het kleine litteken in de lies valt.
  • Rondom de bovenbenen. Er wordt een incisie gemaakt aan de binnenkant van het dijbeen. Het teveel aan huid wordt verwijderd. Eventueel overtollig vet kan met behulp van liposuctie weggezogen worden.
  • Volledige lift van de bovenbenen. Een combinatie van bovenstaande technieken. Hiermee verbeteren de contouren van het gehele bovenbeen. Er wordt zowel een incisie in de lies als aan de binnenkant van het dijbeen gemaakt. Wederom wordt het teveel aan vet weggezogen.

De ingreep

Een dijbeenlift is een relatief grote ingreep die ongeveer 2 uur duurt, uiteraard onder volledige narcose. Een combinatie met liposuctie kan langer duren. Allereerst tekent de plastisch chirurg op uw been af hoeveel huid er precies weggehaald moet worden. Na het toedienen van de narcose wordt de huid losgesneden van de onderliggende vet- en spierlagen en verwijderd. Vet wordt tussentijds weggezogen. Ten slotte wordt de wond netjes gehecht om ervoor te zorgen dat littekens zo min mogelijk te zien zijn. Na een paar uur kunt u soms weer richting huis alhoewel men regelmatig een nachtje in het ziekenhuis blijft. U beslist dit zelf.

Het resultaat na een dijlift

Na de ingreep zullen uw benen gezwollen zijn, blauw kleuren en beurs aanvoelen. Het lichaam heeft tijd nodig om dit te herstellen. Hoe ingrijpender de operatie, hoe langer het herstel zal duren. De gevoeligheid zal na enige weken verdwijnen en ook de bloeduitstortingen en zwellingen trekken geleidelijk weg. Om de zwellingen tegen te gaan draagt u de eerste 3-6 weken drukkousen. Na een week kunt u uw dagelijkse bezigheden weer voorzichtig oppakken. Om uw lichaam de kans te geven om te herstellen raden we aan om pas na 6 weken weer zware handelingen te verrichten. Het resultaat van de ingreep is na enkele maanden zichtbaar: strakkere dijen. Dit resultaat houdt lang aan, mits u op een gezond en stabiel gewicht blijft.

Dijbeenlift bij Duinbergen Clinic

Wilt u graag eerlijk advies over welke behandeling voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een eerste consult. Tijdens dit gesprek bespreekt u met de plastisch chirurg uw wensen, de mogelijkheden, het eindresultaat, het herstel en de eventuele risico’s. Wat u vervolgens ook kiest, bij Duinbergen Clinic bent u verzekerd van de allerbeste zorg. Veiligheid en professionaliteit staan bij ons hoog in het vaandel. Daarom werken wij met zeer geavanceerde apparatuur en zijn we al meer dan 10 jaar geaccrediteerd door de Amerikaanse accreditatie agency AAAASF (Er bestaat geen Belgische accreditatie). Kleine operaties voeren wij meestal uit in onze eigen privékliniek. Voor grotere ingrepen, zoals een dijbeenlift, wijken we uit naar het dichtbij gelegen Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem gerust contact met ons op indien u nog vragen heeft of een afspraak wilt maken. We bespreken graag wat uw mogelijkheden zijn.

Littekens

Tijdens de operatie worden de incisies zo goed mogelijk gehecht om opvallende littekens te voorkomen. Na de ingreep kunnen de littekens roder worden en enige tijd gevoelig blijven. Maakt u zich geen zorgen, dit is normaal. Met goede nazorg vergroot u de kans op een mooie genezing. Door het gebruik van littekencrème zullen de littekens na verloop van tijd vervagen en qua kleur meer op uw huid gaan lijken. Zo vallen ze minder op.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden