Op dit ogenblik hebben we helaas geen Earfold clips op voorraad, aangezien er een stockbreuk is.
Dokter van Heijningen kan uiteraard samen met u bekijken of er een andere oplossing mogelijk is qua oorcorrectie. De dokter oefent zeer frequent standaard oorschelpcorrecties uit.

U kan ons altijd contacteren als u vragen hebt, of als u op een wachtlijst wenst te komen.

Onze excuses voor het ongemak.

Earfold: flaporen operatie met clips

Cosmetische chirurgie aan het oor, ofwel een oorschelpcorrectie, is een esthetische procedure waarbij de grootte, de positie of de verhoudingen van het oor worden veranderd. Het uiteindelijke resultaat van een oorschelpcorrectie verschilt per persoon en is afhankelijk van de gewenste veranderingen. Wat een operatie aan de oren nagenoeg altijd teweegbrengt is een verbetering van het zelfvertrouwen, met name bij kinderen en tieners. Er bestaan verschillende oorschelpcorrecties, zoals bijvoorbeeld een correctie van afstaande oren met clipjes onder plaatselijke verdoving, of met een operatie onder narcose in de dagkliniek.

Wanneer overweegt u een oorcorrectie?

  • Als uw haarstijl beïnvloed wordt door uitstekende oren
  • Als u geen plooitje hebt in uw oorschelp
  • Als uw oren flink uitsteken

Earfold: oorschelpcorrectie met clipje in Duinbergen Clinic

Een oorschelpcorrectie met een earfold is een relatief kleine ingreep. Deze ingreep voeren we uit onder lokale verdoving. Voor de ingreep worden foto’s gemaakt. De ingreep met het implantaatje duurt niet lang, zo’n vijftien minuten. Na het aftekenen wordt er een verdoving ingebracht die vrijwel direct werkt. We maken een klein sneetje aan de rand van het oor, waarna we een holte maken voor de clip. Het implantaat wordt ingebracht en de incisie wordt gesloten. Na het aanbrengen van een pleister kunt u vrijwel meteen weer vertrekken. Onze specialisten streven ernaar de oren zo gelijk mogelijk te maken, maar oren zijn nooit helemaal symmetrisch, ook niet bij mensen die geen ooroperatie nodig hebben.

Flaporen operatie

De oorschelp vormt een belangrijk onderdeel van het uiterlijk. Op het moment dat de oorschelpen te groot zijn of een afwijkende stand hebben, vallen ze op. Het leidt vaak tot een groot gevoel van onzekerheid als mensen een afwijkende oorschelp hebben. Met name kinderen kunnen dan op vroege leeftijd te maken krijgen met pesterijen. Door middel van een oorschelpcorrectie kan de vorm van de oorschelp gecorrigeerd worden. De vorm wordt dan veranderd en de oorschelp wordt dichter bij het hoofd geplaatst.

Heeft u last van flaporen en denkt u na over flaporen operatie? Het corrigeren van flaporen noemen we in medische termen ook wel otoplastiek. Een flapoorcorrectie door middel van een operatie wordt meestal als standaard toegepast. Maar er zijn tegenwoordig ook minder ingrijpende manieren om flaporen te behandelen. We hebben het dan over de earfold: een innovatieve behandeling waarbij met behulp van een implantaatje de oren in de juiste vorm worden gebracht. De behandeling is heel snel klaar en het herstel duurt vele malen korter dan een standaard flaporen operatie. Deze nieuwe techniek is vooral geschikt voor mensen die geen plooi hebben in hun oor. We kunnen tijdens de consultatie al uitproberen of u hiervoor in aanmerking komt met proefclips. Als dit niet mogelijk is, kunnen we nog altijd de standaard operatie doen. Een flapoorcorrectie kan plaatsvinden vanaf het moment dat de oren volgroeid zijn. Dat is in principe het geval bij kinderen vanaf een jaar of zes.

Daarom kiest u voor Duinbergen Clinic bij een oorcorrectie

Onze kliniek is met zorg ingericht en we werken met de meest geavanceerde apparatuur. Kleinere operaties worden in onze privékliniek uitgevoerd, voor grotere operaties wijken we uit naar het Zeno ziekenhuis in Knokke. Duinbergen Clinic voldoet aan de hoogste klinische standaarden en daarbij verliezen we uw comfort en welzijn niet uit het oog. Zo weet u zeker dat u zich tijdens een behandeling of operatie bij ons thuis voelt. Bovendien is de locatie in Knokke werkelijk prachtig gelegen en beschikken wij op mondiaal niveau over de hoogste accreditatie. Neem contact met ons op voor een eerste consult zodat we de mogelijkheden voor u op een rij kunnen zetten. Uitleg vinden we daarbij zeer belangrijk, zodat zowel dokter als patiënt hetzelfde verwachtingspatroon hebben. Zo voorkomen we teleurstellingen achteraf.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden