Facelift

Een facelift is de meest uitgebreide aanpak voor de behandeling van gezichtsrimpels en het hangen van het gezicht als gevolg van veroudering. De operatie varieert van een eenvoudige ingreep tot aan een meer ingewikkelde behandeling. Bij een facelift verwijdert de chirurg overtollige huid, trekt hij de onderliggende bindweefsel laagen spieren strak en legt hij de huid terug. Vaak wordt deze ingreep gecombineerd met een lipofilling om volume terug te geven. De meeste mensen zien een facelift als dé oplossing voor een verjonging in het gezicht. Jaarlijks ondergaan duizenden mensen succesvol een facelift operatie en zij zijn zeer tevreden met de resultaten. De meeste mensen zien er dan ook zo’n 10 tot 15 jaar jonger uit na de operatie.

Wanneer kiezen voor een facelift?

U kunt verschillende redenen hebben om te kiezen voor een facelift. Misschien heeft u het gevoel dat uw gezicht niet laat zien hoe jong van geest en energiek u nog bent. Of vindt u dat uw hangende gezicht en overtollige huid een obstakel vormen op sociaal gebied of bij uw carrière. Het kan ook zijn dat u gewoon vindt dat door het verstrijken van de tijd, de blootstelling aan de zon, de zwaartekracht of erfelijke factoren ervoor gezorgd hebben dat u er gewoon niet meer als uzelf uitziet. Wat voor u de reden ook is om te kiezen voor een facelift, bij Duinbergen Clinic kunt u altijd terecht voor een consult.

Wenkbrauwlift

Als u ouder wordt, gaat uw huid langzaam verslappen. Dat kan ervoor zorgen dat uw wenkbrauwen wat lager komen te staan. Niet alleen belemmert dit wellicht uw zicht, het kan uw gezicht ook een vermoeide uitstraling en een verouderde blik geven. Een wenkbrauwlift kan dan een goede oplossing zijn zodat u weer fris en jong uit uw ogen kijkt. Bij een wenkbrauwlift komen uw wenkbrauwen weer hoger te staan en worden uw klachten verlicht. Wilt u weten welk type wenkbrauwlift het meest voor u geschikt is? Maak dan een afspraak voor een eerste consult.

Halslift

Ook aan de hals is vaak zichtbaar dat de jaren vorderen. Eerst zakt de huid wat uit en vervolgens komen er rimpels en plooien tevoorschijn. Als de huid erg slap wordt, biedt een halslift wellicht uitkomst. Met een halslift wordt het teveel aan huid verwijderd zodat de hals de mooie contouren weer terugkrijgt. Meestal wordt een halslift in combinatie met een facelift uitgevoerd.

Voorhoofdlift

Als gevolg van de leeftijd en het normale huidverouderingsproces, krijgen de meeste mensen uiteindelijk met een verzakking van de bovenooglidhuid, de wenkbrauwen en de voorhoofdshuid te maken. Het resultaat: een gezichtsuitdrukking waarbij u er vermoeid, oud of zelfs boos uitziet. Een voorhoofdslift zorgt ervoor dat u geen last meer hebt van blikveldbeperking en een vermoeide gelaatsuitdrukking. Houd er rekening mee dat de voorhoofdshuid na een voorhoofdslift gladder en strakker is, maar dat de rimpels niet geheel zullen verdwijnen. Vaak voeren we een voorhoofdslift uit in combinatie met andere chirurgische ingrepen, zoals een facelift of halslift.

Midfacelift of CML-lift

Een andere mogelijkheid van een facelift is de midfacelift of CML-lift. Daarbij wordt alleen het middelste gedeelte van uw gezicht gelift. Via een incisie in het onderooglid worden de wangen terug naar boven gehaald, waardoor de wal onder de ogen wordt gecorrigeerd. Tegelijkertijd verbeteren we de neus-lipplooi en eventuele hangwangetjes door volume terug te brengen op de oorspronkelijke plaats.

Contact opnemen met Duinbergen Clinic voor een facelift

Wilt u ook een facelift laten uitvoeren door de specialiste van Duinbergen Clinic? Neem dan contact met ons op zodat we u uit kunnen nodigen voor een consult om de vele mogelijkheden te bespreken.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden