Tepelhofverkleining

De gemiddelde tepelhof is ongeveer 4,5 cm groot maar kan bij sommigen afwijken. Bijvoorbeeld wanneer u doorgezakte borsten heeft. In dat geval kan een tepelhofverkleining uitgevoerd worden in combinatie met een borstverkleining of borstlift. De tepelhof wordt dan meteen aangepast tot de gewenste grootte. Een tepelhofverkleining is ook mogelijk zonder bijkomende chirurgie. Dan kunnen we spreken van een relatief eenvoudige ingreep waarbij u plaatselijk onder verdoving wordt gebracht. Enkele dagen na de behandeling zal het gevoel in de tepels normaliseren en ook het geven van borstvoeding is na het herstel geen probleem.

Tepelhof verkleinen

Een te grote tepelhof kan chirurgisch gecorrigeerd worden met een relatief kleine operatie. De ingreep kan zelfs onder lokale verdoving plaatsvinden. U hoeft dus niet onder narcose gebracht te worden. Om de grootte of vorm van de tepelhof te verfraaien zal een gedeelte van de gepigmenteerde huid verwijderd worden. De arts maakt een kleine insnijding rond de buitenkant van de tepelhof of de tepel. Hierdoor kan een klein litteken ontstaan rond de tepelhof dat door goede nazorg zoveel mogelijk zal verdwijnen. De borstklier en de melkgangetjes worden tijdens de tepelcorrectie niet aangetast. Daardoor kunt u met een gerust hart borstvoeding geven na het herstel.

Herstel na reconstructie van tepel en tepelhof

De ingreep zal ongeveer 30-60 minuten duren, daarna kunt u gewoon naar huis. Voor het mooiste resultaat is het belangrijk dat u voldoende aandacht besteedt aan de nazorg van de tepelcorrectie. Na de behandeling zal de huid rondom de tepel enigszins strak aanvoelen. Een kleine zwelling of bloeduitstortingen zijn daarbij normaal. Ook kan het gevoel in uw tepels veranderd zijn. Geen zorgen, dit zal na een aantal dagen weer hersteld zijn.

Littekens

Hoewel littekens onvermijdelijk zijn bij een tepelhofverkleining doet onze plastisch chirurg er alles aan om de littekens zo onzichtbaar mogelijk te maken. Na de chirurgische ingreep zullen de littekens rood en opgezwollen zijn. Dit is een natuurlijke reactie van het lichaam en zal binnen enkele dagen verminderen. Een goede verzorging draagt bij aan een snelle wondgenezing. Smeer de tepels daarom in met littekencrème zodra de wondjes geheeld zijn en houd deze gebieden uit de zon. Zo bereikt u het mooiste resultaat.

Tepelcorrectie bij Duinbergen Clinic

Voor een tepelhofverkleining kunt u met een gerust hart terecht bij Duinbergen Clinic in Knokke. Onze plastisch chirurgen hebben jarenlange ervaring met borstingrepen, waaronder ook een reconstructie van tepel en tepelhof. Tijdens een eerste consult kunt u uw wensen voorleggen, waarnaar de arts zal uitleggen wat er mogelijk is om het mooiste resultaat te behalen. Daarbij kunt u uitgaan van eerlijk advies over het eindresultaat, het herstel en de eventuele risico’s. In onze kliniek staat veiligheid en professionaliteit voorop. Daarom maken we gebruik van zeer geavanceerde apparatuur. Bovendien zijn we al meer dan 10 jaar geaccrediteerd door de Amerikaanse accreditatie agency AAAASF (Er bestaat geen Belgische accreditatie). Kleine operaties, zoals een tepelhofverkleining, voeren wij meestal in onze eigen privékliniek uit. Voor grotere ingrepen wijken we uit naar het dichtbij gelegen AZ Zeno ziekenhuis in Knokke. Voor het maken van een afspraak of vragen over een tepelcorrectie kunt u gerust contact met ons opnemen. We bespreken graag wat er voor u mogelijk is.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden