Borstverkleining mannen

Ook mannen beschikken over een borstklierkiem onder de tepelhof. Soms kan die zich tot echt borstweefsel ontwikkelen. Dat gebeurt spontaan en zonder enige aantoonbare reden. Heeft u als man te grote borsten en schaamt u zich daarvoor? Dan kan een borstverkleining of gynaecomastie correctie een oplossing bieden. Het verkleinen van de borsten van een man kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld door middel van liposuctie, het uitsnijden van overtollige klierweefsel of een combinatie van beide methodes.

Wanneer kan een borstverkleining bij mannen geschikt voor u zijn?

  • Als u zich schaamt om uw shirt uit te doen in gezelschap van andere mensen of als u niet durft te gaan zwemmen, sporten of fitnessen.
  • Als u uw lichaamsproporties wilt verbeteren.
  • Als u psychisch ongemak ervaart als gevolg van te grote mannenborsten.
  • Als u uw zelfvertrouwen wilt verbeteren.

Borstverkleining mannen: de behandeling

Het doel van een borstverkleining bij mannen is om de normale borstcontouren weer terug te brengen en eventuele misvormingen van de borst, tepel of tepelhof te corrigeren. Als wij u gaan behandelen om uw mannenborst te verkleinen dan gaan we over tot een heelkundige ingreep. U wordt volledig verdoofd waarna we een liposculptuur uitvoeren en het overtollige vetweefsel verwijderen. Mocht het nodig zijn, dan nemen we daarna het vaste borstklierweefsel weg via een kleine en discrete incisie aan de onderzijde van de tepelhof. Als u veel afgevallen bent, is het soms noodzakelijk dat er meer huid wordt weggenomen. Welke techniek precies wordt toegepast, is afhankelijk van meerdere factoren. We kijken eerst goed naar uw specifieke situatie en passen daar de te volgen behandeling op aan.

Mannenborsten door overtollig vetweefsel

Vergrote borsten bij een man kunnen het gevolg zijn van overtollig vetweefsel in plaats van borstweefsel. In dat geval kan de situatie al verbeterd worden met behulp van een dieet en voldoende lichaamsbeweging. Als u ook te grote tepels heeft, dan heeft u waarschijnlijk een liposuctie gecombineerd met een borstverkleining nodig. Nogmaals: ook hierbij kijken we vooraf naar uw specifieke situatie en de wensen die u heeft, zodat we de juiste behandelprocedure kunnen bepalen.

Nabehandeling en herstellen van een borstverkleining

Uw plastisch chirurg bespreekt vooraf met u hoe lang het ongeveer zal duren voordat u weer uw normale activiteiten kunt verrichten en wanneer u weer kunt gaan werken. Vlak na de operatie kunt u wat pijn voelen en zal de borst wat rood en gezwollen zijn. We raden aan om zeker 6 weken druk kledij te dragen p, zp een mooie vorm te realiseren, de eerste 4 weken dag en nacht, de laatste 2 weken alleen overdag. De eerste drie dagen na uw operatie zijn erg belangrijk voor uw herstel. U moet veel rust nemen thuis, maar in bed liggen is daarbij niet noodzakelijk. Het is toegestaan om wat te zitten en tv te kijken of een maaltijd te eten aan tafel. Uw middel en ellebogen mogen bewegen, maar probeer schouderbewegingen de eerste dagen echt te vermijden. Ook het verticaal optillen van de armen wordt afgeraden. Als de operatie en het herstel allemaal goed verlopen zijn, kunt u normaal gesproken na een week weer aan het werk.

Duinbergen Clinic bij mannenborsten

Onze kliniek is met zorg ingericht en we werken dag in dag uit met de meest geavanceerde apparatuur. Uiteraard voldoet onze kliniek aan de hoogste klinische standaarden. Daarbij vinden we uw comfort en welzijn zeer belangrijk. De kliniek is dan ook op een prachtige locatie gelegen, waar u zich goed kunt ontspannen voor en na de operatie. Onze dokters werken al jarenlang binnen de plastische chirurgie en beschikken over de noodzakelijke diploma’s. Bij ons bent u dus in goede, veilige handen. Een eventuele nabehandeling vindt plaats op de afdeling MediSpa

Neem contact op met Duinbergen Clinic voor een borstverkleining bij mannen

Wilt u ook een borstverkleining laten uitvoeren bij Duinbergen Clinic in Knokke? Neem dan contact met ons op zodat we u uit kunnen nodigen voor een consult. We spreken vooraf alles goed door, zodat we teleurstellingen achteraf kunnen voorkomen.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden