Onderooglidcorrectie

Heeft u wallen of donkere kringen onder uw ogen? Met een onderooglidcorrectie zorgt u ervoor dat uw vermoeide blik tot het verleden behoort. Sommige mensen hebben alleen wallen onder de ogen als ze moe zijn of een korte nacht achter de rug hebben. Maar er zijn ook mensen die hier dag in dag uit last van hebben, ongeacht of ze vermoeid zijn. Zij zijn dan erg gebaat bij een onderooglidcorrectie. Heeft u ook last van hangende of overhangende oogleden boven uw ogen? Dan kan de ooglidoperatie ook bestaan uit een bovenooglidcorrectie.

Onderooglidcorrectie: de behandeling

Voor een ooglidcorrectie kunt u geopereerd worden aan uw bovenoogleden, uw onderoogleden of aan beide tegelijkertijd. Hier bespreken we de onderooglidcorrectie. De chirurg die u behandelt brengt voor de operatie diverse zaken in kaart. Hij of zij wil namelijk weten hoe het zit met de onderliggende structuur van de gezichtsspieren, de botstructuur van het gelaat en de symmetrie. Het is de basis om te bepalen wat er gedaan moet worden. Bij een niet-chirurgische behandeling wordt er een product ingespoten dat het lichaam zelf ook aanmaakt. Dit is dus veilig en het volume tekort wordt hiermee aangevuld. Om de stevigheid van het onderooglid te verbeteren kan een peeling of laserbehandeling worden gedaan. Bij de operatieve correctie maakt de chirurg een incisie in het onderooglid onder de wimpers zodat het uiteindelijke litteken verborgen blijft in de huidlijnen. Overtollige huid wordt verwijderd, de spieren en ophangbandjes worden verstevigd en het vet wordt op de juiste plaats (terug) gebracht. Soms wordt alleen eigen vet gebruikt om volume terug te geven.

Een onderooglidcorrectie bij Duinbergen Clinic

Als u een onderooglidcorrectie bij Duinbergen Clinic wil laten uitvoeren, dan bepaalt een gecertificeerde chirurg vooraf de voor uw situatie beste procedure. Zowel uw lichamelijke kenmerken als de reden waarom u deze esthetische ingreep wenst, worden daarbij in acht genomen. Bij het eerste consult zult u dit soort zaken samen uitvoerig bespreken. De chirurg doet er alles aan om de eventuele littekens zo verborgen mogelijk te houden, binnen de natuurlijke huidplooien. Ook worden er dunne hechtingen gebruikt om de insnijdingen te sluiten. Hiermee wordt de littekenzichtbaarheid geminimaliseerd.

Nazorg en herstellen van uw onderooglid correctie

Na een inspuiting mag u direct naar huis. Na een operatie mag u ook al snel naar huis, maar u heeft daarbij wel iemand nodig die u naar huis brengt. Ook is het prettig als u iemand heeft die de eerste nacht bij u kan blijven. Uw chirurg bespreekt met u hoe lang het zal duren voordat u weer uw normale leven en werkzaamheden op kunt pakken. Na de operatie ontvangt u gedetailleerde instructies voor uzelf en uw eventuele zorgverlener (zoals bijvoorbeeld uw partner). Denk daarbij aan onder andere informatie rondom het verband, het gebruik van voorgeschreven medicijnen en welke activiteiten voor u veilig zijn om te doen. Ook krijgt u te horen wat de symptomen kunnen zijn waarmee u tijdens de herstelperiode mee te maken krijgt en welke complicaties er zouden kunnen optreden. Zo weet u in elk geval wat u eventueel kunt verwachten. Houd daarbij wel rekening met het feit dat het herstel voor elke persoon natuurlijk anders is.

Laat uw onderooglidcorrectie door Duinbergen Clinic uitvoeren

Neem contact met ons op voor een eerste consult. U brengt dan een bezoek in onze met zorg ingerichte kliniek waar veiligheid en professionaliteit voorop staan. We werken met zeer geavanceerde apparatuur en zijn bekroond met de hoogste accreditatie op mondiaal niveau. We voldoen dan ook aan de hoogste klinische standaarden zonder uw comfort en welzijn uit het oog te verliezen. Kleinere operaties, zoals een onderooglidcorrectie, worden meestal in onze privékliniek uitgevoerd. Bij een ingrijpender operatie, kunnen we uitwijken naar het dichtbij gelegen Zeno ziekenhuis in Knokke. Neem contact met ons op en maak een afspraak zodat we de mogelijkheden voor u samen met u kunnen bespreken.

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek met de dokter

  • Hidden