Hoe werkt vet bevriezen?

Zou u graag vet willen verwijderen op specifieke plekken in uw lichaam? Bijvoorbeeld om van de laatste vetrolletjes af te komen na het afvallen? Vetcellen bevriezen (Coolsculpting) is een goede behandelmethode om u hierbij te helpen. Met behulp van selectieve koeling kunnen we vet verwijderen, zonder dat u last heeft van pijn of verdovingen. Ook een nabehandeling is niet nodig. Hierdoor kunt u snel weer uw dagelijkse activiteiten voortzetten.

Hoe werkt vet bevriezen?

Met een cryolipolyse behandeling kunt u vet laten bevriezen. Hierbij worden vetcellen plaatselijk bevroren, waarnaar ze op natuurlijk wijze door uw lichaam worden afgevoerd. Het is geen operatie, er worden geen naalden gebruikt, u hoeft niet verdoofd te worden en de hersteltijd is zeer kort. De behandeling is namelijk vrij zacht, waardoor het weefsel rondom de vetcellen niet wordt beschadigd. Met vet bevriezen kunnen we vet verwijderen op specifieke (moeilijke) plekken zoals de buik, benen en heupen. Hoe gaat dat in zijn werk? We gebruiken een speciaal apparaat waarbij de vetrol tussen twee koelplaten wordt geklemd. De temperatuur zal verlaagd worden naar -12 graden Celsius zodat de structuur van de vetcellen wordt aangetast. Hierdoor breken ze af, waarnaar het lichaam de rest doet. De behandeling zal ongeveer 1 tot 2 uur duren afhankelijk van het aantal zones dat behandeld moet worden. In de tussentijd kunt u gerust een boek lezen of op uw laptop werken.

Wat is het resultaat?

In de 2 tot 4 maanden die volgen op de behandeling, zullen de afgebroken vetcellen geleidelijk afgevoerd worden door het lichaam. Dit gaat op natuurlijke wijze via de lever en de nieren. Daarna is het resultaat goed zichtbaar. Na één behandeling kunt u al omvangverlies van 1 of 2 centimeter bemerken. Ook wordt de huid strakker. Doordat de vetcellen geleidelijk worden afgevoerd kan de huid zich rustig aanpassen zodat het niet verslapt.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Hoewel er vaak na één behandeling al resultaat te zien is (60% van de mensen), zijn er soms 2 (30%) of meer behandelingen nodig. Dit hangt natuurlijk ook af van uw wensen en de hoeveelheid vet die aanwezig is. Voorafgaand aan de eerste behandeling stelt de plastisch chirurg samen met u een behandelplan op om het gewenste resultaat te behalen. Na twee tot vier maanden kijkt u met de chirurg naar het resultaat en bepaalt u of meer vet wil laten bevriezen. Door meer behandelingen in een korte tijd te ondergaan ziet u sneller resultaat. Goed om te weten: cryolipolyse is niet geschikt om overgewicht te behandelen of om in één keer veel gewicht te verliezen.

Veilig en verantwoord vet bevriezen

Een behandeling voor vetcellen bevriezen moet natuurlijk het gewenste resultaat opleveren. Daarnaast wilt u er ook zeker van zijn dat u een veilige en verantwoorde keuze maakt. Bij Duinbergen Clinic hoeft u zich geen zorgen te maken. Ons apparaat voor vetcellen bevriezen en de methode die wij hanteren is goedgekeurd door de FDA (de Amerikaans Food & Drug Approval). Daarnaast heeft onafhankelijk klinisch onderzoek aangetoond dat de behandeling het beloofde resultaat levert: vet bevriezen zonder operatie, injecties of een lange herstelperiode.