Schaamlipcorrectie-schaamte: nergens voor nodig

Zorgen je schaamlippen voor pijn bij het vrijen, last bij het fietsen of irritatie, roodheid of branderigheid? Of voel je schaamte op het strand of aan het zwembad omdat je schaamlippen zichtbaar zijn door je bikini? Met een schaamlipcorrectie kunnen we dat schaamtegevoel onder lokale verdoving wegnemen.

Wat is een schaamlipcorrectie?

Bij een schaamlipcorrectie of labiacorrectie worden de binnenste schaamlippen gecorrigeerd. Vaak steken die namelijk uit ten opzichte van de grote schaamlippen en dat vinden veel vrouwen niet aangenaam en mooi. Een kleine ingreep onder plaatselijke verdoving laat de labia minora weer binnen de labia majora vallen.

Lipolling van de schaamlippen

Ben je niet (langer) tevreden over het (kleine) volume van je grote schaamlippen? Bijvoorbeeld nadat je sterk bent afgevallen? Via lipofilling kunnen we de grote schaamlippen weer meer volume geven. Daarbij halen we vet weg van de buik om er de schaamlippen mee te vullen. De vagina zal na deze ingreep beter sluiten en ziet er ook weer esthetischer uit.

Even rustig aan na de ingreep

Tijdens de eerste vijf dagen na de labiacorrectie zijn de schaamlippen opgezwollen. Die zwelling kan je afremmen door twee dagen elk half uur te koelen met een bevroren maandverband in een washandje. De week die volgt op de ingreep doe je het best rustig aan en wacht je beter nog even om te sporten. Na enkele weken kan je weer alles doen wat je vroeger deed. Bovendien kan je ook weer vol vertrouwen gaan zwemmen of zonnebaden.

Overweeg je een schaamlipcorrectie?

Tijdens een vrijblijvend consult leggen we je graag uit wat een labiacorrectie inhoudt. Maak hier een afspraak.