PRP-behandeling bij haaruitval

Een natuurlijke behandeling voor haarverlies met eigen bloedplaatjes? Het kan perfect, en het is de laatste jaren alleen maar populairder geworden! Maak kennis met Plaatjes Rijk Plasma of PRP.

Wat is PRP?

PRP staat voor Plaatjes Rijk Plasma (Platelet Rich Plasma in het Engels). Het gaat om eigen plasma met een grote hoeveelheid bloedplaatjes. Om PRP te bekomen, wordt eerst bloed afgenomen dat daarna wordt gecentrifugeerd in een specifieke machine. Wat overblijft is plasma met een hoge concentratie bloedplaatjes dat opnieuw wordt ingebracht in de hoofdhuid.

Wat is de grote troef van plaatjesrijk plasma?

PRP is rijk aan verschillende groeistoffen die enerzijds de haargroei stimuleren en anderzijds bijdragen aan de verjonging van de huid, gewrichten en pezen. Deze groeifactoren verbeteren namelijk de ontwikkeling en de overleving van cellen en activeren de doorbloeding van de huid. Op die manier zorgen ze voor een boost bij haaraandoeningen of huidproblemen.

Hoe wordt PRP ingezet bij haaraandoeningen?

Bij haarverlies of beginnende kaalheid staat Plaatjes Rijk Plasma garant voor een natuurlijke behandeling. Het bloed dat wordt afgenomen bij de patiënt wordt dan in een geconcentreerde formule geïnjecteerd in de hoofdhuid. Die injecties kunnen tijdens en na de behandeling voor lokale maar tijdelijke pijn zorgen. Als gevolg van deze behandeling wordt de haargroei gestimuleerd, wordt dunner wordend haar weer dikker en worden de haarzakjes gevoed. Plaatjesrijk plasma werkt ook preventief tegen (verdere) haaruitval.

De ene PRP-behandeling is de andere niet

Behandelingen met Plaatjes Rijk Plasma zitten vandaag volop in de lift. Dat wil echter niet zeggen dat alle behandelingen even doeltreffend zijn. Ook de behandelfrequentie, de hoeveelheid toegediend bloed en de tarieven lopen sterk uiteen. Het is bijgevolg aangewezen te kiezen voor een gespecialiseerd behandelcentrum of een haarkliniek met referenties op het vlak van deze behandeling. Zij zullen in principe werken met geavanceerde toestellen voor de aanmaak van geconcentreerd en puur (zonder witte en rode bloedcellen) PRP. En ze voeren de behandeling ook uit volgens de geldende normen.

Op zoek naar een natuurlijke behandeling bij haaruitval?

PRP of Plaatjes Rijk Plasma is een niet-chirurgische behandeling waarbij de toediening van eigen bloed met een hoge concentratie aan bloedplaatjes nieuwe haargroei bevordert en verdere haaruitdunning tegengaat.

Maak hier een afspraak.

 

Terug naar het nieuwsoverzicht