Lipofilling na kleiner geworden borsten

Een zwangerschap heeft invloed op je leven in het algemeen, en op je lichaam in het bijzonder. Bij heel wat vrouwen neemt het borstvolume namelijk af na de bevalling. Lipofilling met eigen vet wordt dan een mogelijkheid. Niet om grotere borsten dan ervoor te krijgen, maar wel om het verloren volume te herstellen.

Hoe gaat lipofilling in zijn werk?

Lipofilling bestaat uit drie stappen. Eerst wordt overtollig vet weggehaald van de buik of de heupen. Na de liposuctie wordt dit eigen vet bewerkt om de overlevingskans van de vetcellen te verhogen. Tenslotte wordt het vet samen via een dun buisje in de borst gespoten. Je ziet het effect direct, het is zelfs wat meer gezwollen direct na de ingreep. Na 3 tot 6 maanden is het uiteindelijk resultaat van de ingreep zichtbaar. Als te weinig ingebrachte vetcellen overleven, kan een nieuwe behandeling nodig zijn.

Goed om weten: de nieuwe vetcellen reageren net zoals voor de operatie. Daardoor zullen je borsten ook je gewichtsschommelingen volgen. Kom je aan, dan winnen de vetcellen aan volume. In het omgekeerde geval worden ze kleiner.

Wanneer kiezen voor lipofilling?

Lipofilling is vooral geschikt voor kleinere borsten (A of B-cup) die niet te veel hangen. Het is met andere woorden een ideale ingreep om het volume dat je na de bevalling bent verloren terug te winnen. Na de behandeling zijn je borsten een halve tot maximum één cupmaat groter. Voor grotere borstvergrotingen zijn siliconeprothesen dus meer aangewezen.

Is je tepel onder de onderste borstplooi gezakt? Dan is lipofilling niet mogelijk. Het is ook minder geschikt voor grotere borsten omdat je niet heel veel vet kan inspuiten. Uiteraard lukt het ook niet wanneer je weinig overtollig vet hebt. Wanneer je rookt zien we ook minder vetcellen overleven.

Twijfel jij of een behandeling met lipofilling iets voor jou is? Kom dan gerust eens op consult bij Duinbergen Clinic.