Huidverbetering als remedie tegen huidveroudering

Naarmate we ouder worden, veroudert onze huid onvermijdelijk mee. Het neemt niet weg dat we de huidveroudering kunnen vertragen door een goede bescherming tegen de zon. En dan bestaan er ook nog verschillende technieken voor huidverbetering.

De huid aan het werk

Onze huid heeft een fantastisch herstelvermogen, maar dan moet de huid eerst aan het werk gezet worden. Dat kan op verschillende manieren: door lichte peelings, met de Dermaroller, een LPG-behandeling, de Dermapen of een Dermasol LED-behandeling.

Stuk voor stuk worden bij deze technieken de huidcellen en bindweefselcellen wakker geschud. Door de intensiteit van de behandeling geleidelijk op te bouwen, worden alle huidlagen optimaal getriggerd om nieuwe cellen en collageen aan te maken. Het is daarbij belangrijk dat de huid voldoende tijd (en rust) krijgt. Want zoals wel vaker, ligt de kunst in de juiste dosering.

Vertragen door te beschermen

De snelheid waarmee de kwaliteit van onze huid achteruitgaat, is afhankelijk van onze genen, maar ook van externe factoren zoals roken of blootstelling aan de zon. Je huid op de juiste manier te beschermen, is dan ook een must. Niet alleen om huidveroudering tegen te gaan, maar ook om huidkanker te voorkomen.

Belangrijk daarbij is dat je zonnecrème elk seizoen bij de hand houdt. Dus niet enkel op het strand in juli en augustus, want ook in de herfst en de winter kan de zon schade aanrichten, hoog in de bergen op skivakantie bijvoorbeeld). Kies ook altijd voor kwalitatieve zonnebrandcrème met minstens SPF 30 tot 50.

Voorkom in plaats van te genezen

Vanaf je 25e verjaardag vernieuwen je huidcellen minder snel. Actief bezig zijn met hoe je huidveroudering kan voorkomen, wordt vanaf dan zeker zinvol. Een essentiële stap daarbij is het aanpakken van de oorzaken van huidoneffenheden zoals pigmentvlekjes en onzuiverheden. Beginnen bij de bron is de boodschap. Wij geven je graag advies over wat je zelf kan doen om de versnelling van de veroudering van je huid in de kiem te smoren.

Wanneer herstel nodig is…

Tal van lichaamseigen en externe factoren kunnen je huid beschadigen. Denk aan hormonen, zon of wind, maar ook voeding kan aan de basis liggen van droge huid, acne, rosacea, eczeem of huidverslapping. Je huid herstellen kan in dat geval met ingrediënten en behandelingen die afgestemd zijn op je huidtype.

Vertoont je huid bijvoorbeeld veel pigmentvlekken, couperose of fijne lijntjes door (overmatige) blootstelling aan de zon? Dan kunnen wij de schade helpen herstellen (of minimaliseren). We kiezen daarbij tussen microneedling (Dermapen 4), peelings, LPG endermologie, ledbehandeling of skinboosterbehandelingen.

De juiste aanpak voor jouw huidtype

Een huidbehandeling is pas effectief als ze afgestemd is op je huidtype. Onze schoonheidsspecialisten geven je graag advies hierover tijdens een persoonlijk gesprek. Maak hier een afspraak.