Duinbergen Clinic op het ISAPS Wereldcongres in Istanbul

Van 20 tot en met 24 september 2022 vond het ISAPS Wereldcongres plaats in het prachtige Istanbul. De International Society of Plastic Surgery (ISAPS) is hét hoogtepunt voor de esthetische plastische chirurgie met wereldwijde uitwisseling van kennis. Gedurende dit wereldcongres komen gerenommeerde  plastische chirurgen uit de hele wereld samen voor keynote lezingen, live operaties, masterclasses, paneldiscussies en presentaties.

Naar aanleiding van World Patient Safety Day op 17 september 2022, gaf Dr. Ivar van Heijningen inzicht in het belang van patiëntveiligheid en de rol die Governance speelt. Als lid van zowel de commissies Patiëntveiligheid als Governance van de ISAPS heeft hij veel kennis over dit onderwerp.

Dr. Ivar van Heijningen had tevens het genoegen enkele voordrachten te mogen geven aan jonge collega plastisch chirurgen. In een een eerste lezing lichtte hij het gebruik van toxines voor de verjonging van het gelaat toe. Hij gaf ook een keynote lecture over de manier waarop je het gelaat analyseert om nadien te beslissen hoe je de behandeling ervan opstart. In Een derde keynote lecture toonde hij aan hoe het juiste borstimplantaat te kiezen voor elke patiënt. Tenslotte gaf hij een vierde voordracht over wat er komt kijken bij het opbouwen van een succesvolle privé praktijk.

Tijdens het Wereldcongres werd Dr. Ivar van Heijningen door de leden van het bestuur van ISAPS opnieuw verkozen als Chair van het Governance Committee naast zijn chairfunctie van het Certification Committee.

Tenslotte werd Dr. Ivar van Heijningen tijdens het Wereldcongres gehuldigd met een Award van de America Association for Accreditation of Ambulatory surgery facilities.