To facelift or not to facelift

De tand des tijds kan meedogenloos zijn voor ons gezicht. Terwijl de elasticiteit van onze huid en het onderhuidse volume verminderen, zakt onze huid steeds verder naar beneden en nemen rimpels het over. Een facelift maakt je gezicht weer strakker, maar je wil uiteraard wel dat deze ingreep een zo natuurlijk mogelijk eindresultaat oplevert…

Natuurlijke ingreep tegen de natuur

Ook als er steeds meer jaren op onze teller komen te staan, willen we er op ons best blijven uitzien. Dat is een fenomeen van alle tijden, maar sinds de opkomst van social media zijn we nog meer belang gaan hechten aan onze uitstraling. In plaats van de huid van ons gezicht verder weg te laten zakken en onderhuids volume te verliezen waardoor ons gezicht er getekend en vermoeider gaat uitzien, willen we maar wat graag ingaan tegen de natuur. Een facelift is dan een geschikte ingreep, op voorwaarde dat daar achteraf niet of zeer weinig van te merken is.

Naar achter, omhoog én dieper

De voorbije jaren zijn de technieken voor een facelift sterk verbeterd. Waar de huid vroeger bijvoorbeeld vooral naar achter werd getrokken, doen we dat vandaag naar achter én omhoog. Dit strakker trekken van de bovenste huidlaag levert echter maar een tijdelijk effect op. Voor een blijvend resultaat gaan we een laag dieper en liften we tegelijk de huid en de onderliggende, stevige laag. Deze zogenaamde ‘en-bloc facelift’ zorgt bovendien voor een kleiner wondoppervlak en bijgevolg voor minder zwelling en minder blauwe plekken. Vaak kan je zo al na één week weer naar buiten, zonder dat iemand nog iets merkt van de operatie. Net zoals je voor ogen had bij de beslissing om een facelift uit te laten voeren.

Hoe vroeger, hoe beter

Vandaag houdt het resultaat van je facelift tien tot vijftien jaar stand. Wel is het zo dat hoe ouder je bent, hoe moeilijker het wordt om de impact der jaren te corrigeren. Te lang wachten is dus niet het beste idee. Bovendien heeft een facelift niet alleen een positief effect op hoe je er aan de buitenkant uitziet. Je voelt je ook gewoon beter vanbinnen. En dat straal je dan weer uit naar buiten. Dubbele winst, dus.

Wil je in detail horen hoe we met een facelift tot een natuurlijk resultaat komen?

We vertellen je er alles over tijdens een consult bij Duinbergen Clinic. Vraag hier voor een afspraak met ons.