Strak plan voor een strakke huid

Ons hele leven lang ontsnappen aan de verslapping van onze huid kunnen we niet, maar dat wil nog niet zeggen dat we het moment waarop we onze strakke huid vaarwel moeten zeggen niet kunnen uitstellen. Door een gezonde levensstijl bijvoorbeeld, bescherming tegen de zon of een chirurgische ingreep.

Waarom verslapt de huid?

Dé sleutel voor een strakke huid ligt in de aanmaak van collageen. Dat geeft stevigheid aan het lichaam en dus ook aan de huid. Helaas worden vanaf een bepaalde leeftijd (meestal rond 25 jaar) meer collageenvezels afgebroken dan er worden aangemaakt. Door deze lagere productie van collageen (en elastine) wordt de huid onvermijdelijk minder stevig en minder elastisch.

Naarmate we ouder worden (en minder bewegen) verliezen we ook spiermassa. Die spiermassa zorgt ervoor dat de huid stevig blijft. Het verlies aan spiermassa is een tweede natuurlijke factor waardoor de huid kan verzakken. Want hoe minder spieren je hebt, hoe meer hun ondersteunende rol verdwijnt.

Een derde natuurlijke oorzaak van een lagere collageenproductie zijn hormonale veranderingen, bijvoorbeeld tijdens de menopauze.

Hoe kan je zelf huidverslapping vermijden?

Om bovenstaande natuurlijke oorzaken van huidverslapping kunnen we niet heen, maar daarnaast ligt de sleutel ook bij jezelf. Hier zijn enkele tips voor een strakkere huid:

  • Bescherm je tegen de zon. Bij herhaalde en langdurige blootstelling aan UV-straling worden de collageen- en elastinevezels beschadigd.
  • Eet gezond. Als je te weinig vitamines, mineralen en eiwitten opneemt, kan dit bijdragen aan de verslapping van de huid.
  • Rook niet. Door de chemische stoffen in tabaksrook wordt minder bloed toegevoerd naar de huid. Die bloedtoevoer is nochtans nodig om de huid elastisch te houden.
  • Vermijd stress. Langdurige spanning heeft een impact op de aanmaak van collageen.
  • Hou je gewicht onder controle. Wanneer je snel afvalt of gewichtsschommelingen elkaar opvolgen, kan je huid niet volgen en gaat die hangen. Samen met het cijfer op de weegschaal wijzigt namelijk ook je lichaamsvorm.
  • Gebruik huidverzorgingsproducten die de huid steviger maken.

Wat als huidverslapping een feit is?

Heb je het pleit om een strakke huid verloren? Dan moet je in ieder geval proberen de huidige situatie zoveel mogelijk te behouden en niet verder elasticiteit te verliezen, soms lukt het zelfs om verbetering te krijgen. Daarvoor bestaan een aantal mogelijkheden:

  • De bovengenoemde huidverzorgings produkten.
  • Een behandeling in MediSpa Knokke.
  • Behandelingen in Duinbergen Clinic.

Zelf cremes smeren

De huid met cremes thuis behandelen is het makkelijkste.  Met behulp van een huidanalyse kan bepaald worden welke  produkten het best aansluiten bij uw huidtype. MediSpa Knokke biedt deze analyse aan om u te helpen de beste keuze te maken.

MediSpa Knokke

Er bestaan veel type huid verzorgingen voor huidverslapping. Afhankelijk van uw persoonlijke situatie kan er gekozen worden voor een een gelaatsverzorging bijvoorbeeld met een peeling of met gebruik van het DF-toestel om produkten beter in uw huid te krijgen.

De Medisol LED lamp behandeling helpt goed tegen ontstekingen en behandelt huidveroudering met licht.

Een LPG lift massage wordt gebruikt om de doorbloeding van de huid te verbeteren en de collageen aanmaak te stimuleren.

Dermapen behandelingen tenslotte, zijn zeer efficiente micro needelingtechnieken die collageen aanmaak stimuleren en kunnen ook gebruikt worden met Plaatjes Rijk Plasma (PRP) en hyaluronzuur.

Duinbergen Clinic

DNA analyse kan helpen bepaalde persoonlijke risico’s te identificeren die met voedings supplementen en life style advies geoptimaliseerd kunnen worden. De menopauze met haar hormoonveranderingen heeft een grote impact op de huidkwaliteit. Een inventarisatie en behandeling kan een verbetering geven.

Verder zijn er medische ingrepen die de huid weer wat op spanning kunnen brengen.
Er zijn niet- chirurgische behandelingen met inspuitingen van PRP, skinboosters en hyaluronzuur die de huid stimuleren zich te vernieuwen. Natuurlijk zijn er ook huidverstrakkende operaties.

Bij een operatie wordt de slappe, hangende huid weer strak getrokken. Dat kan op verschillende delen van het lichaam: het gezicht, de hals, de buik, de armen of de benen. Kies je voor een facelift, dan worden tegelijk rimpels gecorrigeerd.

Maak hier een afspraak