Mooier oud worden dankzij fillers in vraag & antwoord

Elk gezicht veroudert, zeker na de 25e verjaardag. Betekent dat dan dat je die natuurlijke veroudering enkel lijdzaam kan ondergaan? Helemaal niet! Met fillers kan je het verouderingsproces wat terugdraaien en je gelaat weer verjongen. En dat zonder chirurgische ingreep.

Is een fillerbehandeling pijnlijk?

Dat is afhankelijk van de zone in je gezicht: rond de mond is iets pijnlijker dan ter hoogte van de jukbeenderen. In elke filler zit sowieso een pijnstillend middel, wat de pijn draaglijk maakt. Indien nodig verzachten we de pijn bij het injecteren bijkomend met een verdovende zalf.

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Soms één, soms meerdere. Wil je bijvoorbeeld het volume van je lippen vergroten? Dan zal één fillerbehandeling vaak volstaan. Wil je echter je volledige gezicht laten behandelen? Dan bekijken we in hoeveel behandelingen we het resultaat kunnen bereiken.

Hoe lang hebben fillers effect?

Een fillerbehandeling houdt tussen 9 maanden en 18 maanden stand. In zones die veel bewegen zoals de mond is het effect het kortst, ter hoogte van de jukbeenderen is de werking van de fillers het langst.

Zal het opvallen dat ik een fillerbehandeling heb ondergaan?

Neen, althans niet als de behandeling op de juiste manier is gebeurd. Doordat wij de juiste fillers in de juiste hoeveelheden en op de juiste plaatsen gebruiken, ga je er in ieder geval niet onnatuurlijk uitzien. We creëren namelijk geen nieuw volume, maar herstellen het volume dat in de loop der jaren is verdwenen.

Wat gebeurt er als de fillers zijn uitgewerkt? Zakt mijn gezicht dan uit?

Neen, integendeel zelfs. Je gezicht keert beetje bij beetje terug naar de oorspronkelijke situatie. Fillers hebben ook geen negatieve impact op die oorspronkelijke situatie. Het effect van een fillerbehandeling valt dus niet te vergelijken met een ballon die je eerst opblaast en waaruit je daarna de lucht weer laat ontsnappen.

Zal ik er veel ouder uitzien nadat ik ben gestopt met fillers?

Het is zeker niet zo dat een fillerbehandeling het verouderingsproces versnelt. Integendeel, fillers verjongen net je gezicht. Het hyaluronzuur uit de fillers stimuleert de aanmaak van collageen en elastine, wat de kwaliteit van je huid verbetert. Die ‘voorsprong’ behoud je na het einde van de fillerbehandeling.

Ik ben niet tevreden over het resultaat, wat nu?

Alles begint bij een goede voorbereiding. Daarom zullen we vóór de behandeling altijd eerst aandachtig luisteren en je daarna een zo realistisch mogelijk beeld van het eindresultaat geven. Ben je echt niet tevreden? Dan kunnen we de filler weer ‘oplossen’. Op de plaats waar we de filler hebben geïnjecteerd, spuiten we dan een eiwit in hoge concentratie in dat het hyaluronzuur van de filler weer kan afbreken. 24 uur na deze ‘hersteloperatie’ is de filler grotendeels opgelost en na een eventuele tweede eiwitbehandeling is het effect volledig tenietgedaan.

Hebben fillers nog zin na de menopauze?

Zeker! Na de menopauze maak je minder collageen en elastine aan, waardoor je huid verslapt. Hyaluronzuur fillers stimuleren net de aanmaak van dat collageen en zijn vanaf een bepaalde leeftijd veel geschikter dan zogenaamde collageenstimulatoren. Na de menopauze kan je namelijk veel moeilijker extra collageen aanmaken, waardoor collageenstimulatoren niet langer toereikend zijn. Fillers vormen dan een meer dan volwaardig alternatief.

Zorgen fillers voor blauwe plekken in mijn gezicht?

De ene is hier al gevoeliger voor dan de andere. Meestal vallen de blauwe plekken als gevolg van een fillerbehandeling goed mee en kan je ze makkelijk verbergen. En na een tijdje verdwijnen ze vanzelf.

Moet ik altijd beide lippen laten behandelen?

Dat kan, maar hoeft niet. Als je zowel voor je onder- als bovenlip voor fillers kiest, levert dat wel een mooiere verhouding tussen beide lippen op.