Ingetrokken tepels? Wat zijn de mogelijkheden?

Ingetrokken tepels zijn een veelvoorkomend probleem bij vrouwen, maar ook bij mannen. Dit kan verschillende oorzaken hebben, zoals aangeboren afwijkingen, zwangerschap of veroudering. Veel mensen schamen zich voor hun ingetrokken tepels en ervaren ongemak tijdens het voeden van hun kinderen of bij het hebben van seksueel contact. Gelukkig zijn er verschillende plastische chirurgische mogelijkheden om dit probleem te verhelpen.

Wat zijn de oorzaken van ingetrokken tepels?

Ingetrokken tepels kunnen verschillende oorzaken hebben. Meestal is er sprake van verkorte melkgangetjes die de tepel naar binnen trekken. Bij sommige vrouwen is dit aangeboren, terwijl anderen dat pas later in hun leven ontwikkelen. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren tijdens de zwangerschap, wanneer de borsten groter worden en de tepels naar binnen worden getrokken. Ook veroudering kan een rol spelen. Naarmate we ouder worden, verliest de huid zijn elasticiteit en kan het weefsel rondom de tepels verslappen, waardoor deze naar binnen worden getrokken.

Wat zijn de plastische chirurgische mogelijkheden?

Gelukkig zijn er verschillende plastische chirurgische mogelijkheden om ingetrokken tepels te corrigeren. De meest voorkomende behandeling is tepelreconstructie, waarbij de tepel naar buiten wordt getrokken en weer op zijn normale plek wordt geplaatst. Deze ingreep kan worden uitgevoerd onder lokale verdoving en duurt meestal niet langer dan een half uur. Na de ingreep kan het enkele weken duren voordat de tepels volledig genezen zijn.

Een andere optie is tepelhofreductie, waarbij de grootte van de tepelhof wordt verkleind. Dit kan helpen om de tepels naar buiten te trekken en een meer natuurlijke uitstraling te geven aan de borsten. Deze ingreep kan ook worden gecombineerd met tepelreconstructie voor een nog beter resultaat.

Tot slot kan lipofilling worden gebruikt om de tepels naar buiten te duwen. Hierbij wordt vetweefsel uit andere delen van het lichaam gehaald en in de borsten geïnjecteerd. Dit kan helpen om de borsten voller te maken en de tepels naar buiten te duwen.

Conclusie

Ingetrokken tepels kunnen een bron van ongemak en schaamte zijn voor veel mensen. Gelukkig zijn er verschillende plastische chirurgische mogelijkheden om dit probleem te verhelpen. Of het nu gaat om tepelreconstructie, tepelhofreductie of lipofilling, er is altijd wel een oplossing die past bij jouw specifieke behoeften. Bespreek de mogelijkheden met ons om te zien welke behandeling het beste bij jou past. Maak hier een afspraak.