Huidbescherming: ook voor handen, hals en decolleté

De behandeling van  huidveroudering wordt vooral geassocieerd met het gelaat. Andere gebieden zoals de handen, de halszone en het decolleté krijgen veel minder aandacht. Nochtans zijn ook deze zones gevoelig voor het verouderingsproces en moeten ze bijgevolg goed beschermd worden.

Niet enkel het gelaat veroudert…

Heel vaak situeren we de veroudering van de huid in het gezicht. Dat we ons gelaat moeten beschermen, vinden we dan ook logisch. Dat op termijn peelings, laserbehandelingen, injectables of chirurgische ingrepen veelvuldig worden ingezet om het gelaat terug fris en strak te laten ogen, vinden we normaal.

Dezelfde zorg zou eigenlijk ook naar de handen, de hals en het decolleté moeten gaan. Zonder correcte bescherming zal de huid ook in deze zones verouderen. Een aantal factoren versnelt dit proces alleen maar: winterkoude, UV-straling, warm water en/of zeep en het gebruik van verf of chemicaliën.

Contrast vermijden

Wanneer we het decolleté, de handen en de hals minder aandacht geven dan het gezicht is de kans groot dat er een contrast ontstaat. De huid van het gezicht ziet er dan beter uit dan deze in de ‘vergeten zones’. Op de handen, in de hals of het decolleté is de huid dan bijvoorbeeld slapper of dunner. Vaak zien we ook uitgesproken UV-schade, zoals couperose of pigmentvlekken.

Tips tegen de veroudering van handen, hals en decolleté

  • Begin altijd met een huidanalyse. Wanneer je weet welk huidtype je hebt en welke huidproblemen je hebt kan je die ook behandelen.
  • Geef je decolleté, hals en handen dezelfde zorg en aandacht als je gelaat. Een crème met antioxidanten wordt algemeen beschouwd als een goed huidverzorgingsproduct.
  • Bescherm je tegen de zon. Zonnecrème op je gezicht is een must, maar wrijf ook je handen, hals en decolleté in.
  • Je exfoliant of vitamine A-crème kan je ook gebruiken op je handen, hals en decolleté.

Huidbehandelingen voor hals, handen en decolleté

Afhankelijk van de graad van huidveroudering zijn verschillende behandelingen mogelijk voor de handen, de hals en het decolleté:

  • Peelings: door de dode cellen te verwijderen, krijgt je huid weer een gezondere, frissere, egale gloed. Ideaal bij beginnende huidveroudering.
  • PRP, Dermapen, DF-toestel: injecties met plaatjes rijk plasma, microneedling met de Dermapen en het gebruik van een DF-toestel zijn drie efficiënte behandelingen om de huid te verjongen.
  • Lichtbehandeling: voor een egalere huid bij roodheid, couperose of pigmentvlekken.
  • Profhilo-behandeling: door hyaluronzuur te injecteren, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Zo krijgt de huid zijn frisheid en stevigheid op een natuurlijke manier terug.
  • Radiofrequente straling of ultrasound: stimuleert de aanmaak van collageen in de diepere huidlagen, ook in de halszone.

Verouderde huid in de hals, op de handen of in het decolleté laten behandelen?

Wil je meer informatie over de verschillende behandelingen van huidveroudering?

Maak dan hier een afspraak.