Hoe behandelen we een uitgescheurde oorlel?

Gaatjes in de oren kunnen in de loop der jaren uitrekken of zelfs helemaal doorscheuren. Een ingescheurde of opgerekte oorlel kan echter vlot hersteld worden.

Wanneer is een oorlelcorrectie nodig?

Gaatjes in de oren zijn er in principe om te blijven, maar na verloop van tijd kunnen ze wel te groot worden of soms zelfs helemaal doorscheuren. Dat is bijvoorbeeld het geval wanneer je oorlel beetje bij beetje uitrekt door het gewicht van zware oorbellen of door eraan te friemelen. Ook wanneer een trui of ander kledingstuk bij het uittrekken blijft haken aan je oorbel of piercing, kunnen gaatjes groter worden. Soms scheurt de oorlel zelfs volledig door. Om de uitgescheurde oorlel te corrigeren of te herstellen, is het aangewezen aan te kloppen bij een plastisch chirurg.

Hoe verloopt de behandeling van een uitgescheurde oorlel?

Een uitgescheurde oorlel behandelen we onder plaatselijke verdoving. Ofwel snijden we het gaatje uit of we snijden een wigje uit de oorlel. Dan hechten we de wonde en verstevigen we de oorlel. Tijdens deze ingreep kan ook de vorm van de oorlel gecorrigeerd worden.

Wat na het herstel van een ingescheurde oorlel?

Na de behandeling zitten er wat pleisters op de wonde. Pijnstillers kunnen eventuele pijn verzachten, maar meestal valt dat mee. Na 5 dagen worden de hechtingen verwijderd. Je ziet er dan al beter uit, bij ongerustheid neem je best contact op met de plastisch chirurg. Na 3 maanden kan je een nieuw gaatje laten maken.

Een gescheurde oorlel laten corrigeren?

Onze plastisch chirurgen geven je graag meer info over het verloop van een oorlelcorrectie en over het herstel na deze ingreep.

Maak hier een afspraak.