Eerste hulp voor je huid in de winter

De winter is elk jaar weer een beproeving voor onze huid. Koude temperaturen, droge lucht en een gure wind kunnen leiden tot rode vlekken of gekloofde lippen. De huid gaat ook strakker staan en krijgt een doffe uitstraling. Met onze drie basistips hou je je huid ook deze winter in conditie.

Tip 1: Hydrateer

Vijand nummer één in de winter is uitdroging van je huid. Wind, koude lucht, zware kleding en temperatuurwisselingen tussen binnen en buiten verminderen de beschermende laag van de huid. Als je de dunner geworden beschermlaag dan niet regelmatig hydrateert met een crème, balsem of serum, gaat de huid trekken, worden er fijne lijntjes zichtbaar en ziet je huid er een stuk minder fris uit dan in de zomer.

Zeep steek je ook best weg tot na de winter. Die dehydrateert namelijk in plaats van te hydrateren. Een warm bad of een warme douche kan zalig zijn na een winterwandeling, maar weet dat ook dat je huid verder doet uitdrogen. Dus goed hydrateren nadien is de boodschap.

Tip 2: Verwijder dode huidcellen

Om hydraterende crème beter te laten indringen in je huid, is het belangrijk dat je dode huidcellen in de winter regelmatig verwijdert. Gebruik daarvoor een exfoliant op glycolzuurbasis, in combinatie met glycolzuurpeelings. Bovendien heeft je ‘vernieuwde huid’ een frissere uitstraling, ziet die er minder dof uit en voelt die zachter aan.

Tip 3: Verzorg je lippen

Zonnecrème zit standaard in de bagage voor wie in de zomer naar de zon trekt. Ook bij een skivakantie zou dat zo moeten zijn. Je lippen – en je huid – krijgen het door de koude temperaturen, gure wind en de krachtiger zon in de bergen namelijk hard te verduren. Voor, tijdens en na het wintersporten zijn een goede lippenbalsem met zonbescherming en een kwalitatieve zonnecrème dan ook absolute musts om je – kwetsbaar geworden – huid te beschermen. En niet alleen op de wintersport, ook thuis!

Je huid wapenen tegen Koning Winter?

Onze huidspecialisten geven je graag uitgebreid advies over hoe je je huid het best beschermt in winterse barre omstandigheden. Maak hier een afspraak.