Duinbergen Clinic op het Breast surgery and Body contouring Congres in Lissabon

Van 31 maart tot 2 april 2022 vond voor de eerste maal na de coronaperikelen van de afgelopen jaren, opnieuw de ‘Biennial Meeting’ van de Europese Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie(ESAPS) plaats.

Het doel van ESAPS is de Europese geest te bevorderen van de aangesloten verenigingen, de Europese esthetische plastisch chirurgen te ondersteunen en de Europese consumenten optimaal te informeren met hun website realplasticsurgeon.eu

Deze Biënnale werd georganiseerd op uitnodiging van de uit tredende ESAPS President Josè Carlos Parreira in zijn thuisstad Lissabon, hoofdstad van Portugal en gelegen aan de oevers van de Taag. Een mooier kader kon men zich niet indenken.

Tijdens deze biënnale was er uiteraard ook aandacht voor de collega’s uit Oekraïne die momenteel in de alle moeilijkste omstandigheden proberen hun werk te doen. Ten voordele van hen werd dan ook een Charity opgestart ten voordele van de ondersteuning van de plastisch chirurgische collega’s bij de behandeling van oorlog slachtoffers in Oekraïne en Kiev.

Ook werd het nieuw bestuur verkozen: Dr. Mevrouw Birgit Stark uit Zweden werd verkozen tot President van de ESAPS. Hij wordt bijgestaan door Dr. Josè Carlos Parreira, Dr. Michel Rouif uit Frankrijk en Dr. Ivar van Heijningen uit Knokke in België.

Het belang van de Biënnale wordt nog eens onderstreept door de aanwezigheid van de grootste producenten van borstimplantaten die met de plastisch chirurgen in discussie gingen over de veiligheid van hun producten.

Dr. Ivar van Heijningen had het genoegen een voordracht te mogen geven aan alle jonge collega plastisch chirurgen om hun te leren hoe ze het juiste borstimplantaat kunnen kiezen voor hun patiënt.