Borstimplantaten in al hun vormen

Borsten zijn er in alle maten en vormen. En dat geldt ook voor borstimplantaten. Welk implantaat het beste voor jou is, wordt enerzijds bepaald door je persoonlijke wensen en anderzijds door de anatomie van je lichaam.

Soorten borstimplantaten

We maken een onderscheid tussen de verschillende borstimplantaten of borstprotheses op basis van drie factoren: het omhulsel, de vulling en de vorm.

Het siliconen omhulsel kan bijvoorbeeld glad zijn, maar ook een fijne textuur hebben of een ruw oppervlak. De vulling bestaat uit cohesieve siliconengel of uit een fysiologische zoutoplossing (zoutwater).

De vorm van borstimplantaten is ofwel rond, ofwel druppelvormig (anatomisch). Het eerste type zorgt voor meer volume aan de bovenkant van je borst. Druppelvormige implantaten zorgen dan weer vooral onderaan voor meer volume.

Welk borstimplantaat kiezen?

Dat is deels persoonlijk, maar ook altijd afhankelijk van de uitgangssituatie. Voor dat laatste wordt onder meer gekeken naar de vorm van je borsten, maar ook naar de kwaliteit van de huid en het eigen weefsel. Het volume, de vulling en de cohesiviteit van je implantaat moeten dan ook altijd passen bij je persoonlijke anatomie. De gekozen vorm – rond of druppel – speelt dan weer in op hoe je verwacht dat je borst er na het inbrengen van de prothese zal uitzien.

Om een beter idee te hebben wat jou staat, maken we in Duinbergen Clinic altijd een 3D reconstructie van jouw borsten, waarna we kunnen laten zien wat voor effect verschillende protheses op jouw lichaam hebben. Je kan dan perfect zien en beslissen wat jij mooi vindt.

Bij Duinbergen Clinic leggen we je haarfijn de verschillen tussen de borstimplantaten uit. Zo maak je een weloverwogen keuze.