Dr. van Heijningen

Plastisch chirurg

Dr van Heijningen, Plastisch Chirurg te Knokke en Blankenberge verzorgt een veelheid aan ingrepen in het AZ Zeno ziekenhuis in Knokke en Blankenberge. Hij is voorzitter van de OK-commissie en lid van de commissie kwaliteit en patient veiligheid. Zijn opleiding deed hij in Nederland, België en hij deed stages in Boston, Dallas en Nashville in de Verenigde Staten.

Duinbergen Clinic is zeer verheugd dat hij zijn privé praktijk hier heeft. Vooral omdat hij zijn patiënten zeer uitgebreid informeert. Hij neemt de tijd om alle mogelijke behandelingen te overlopen om samen met u te komen tot die optie die het meest aansluit bij uw wensen.

Zijn lidmaatschap van gerenommeerde beroeps verenigingen zoals de Koninklijke Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie, de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie, the International Society for Aesthetic Plastic Surgery en de Nederlandse Vereniging voor Esthetische Plastische Chirurgie strekt tot verdere aanbeveling. Hij is de huidige voorzitter van de Europese Associatie van Esthetische Plastische Chirurgie Verenigingen(EASAPS)

ICOPLAST vroeg hem ook plaats te nemen in de Patient Safety committee. Hij nam het initiatief om twee Europese Standaarden te ontwikkelen in 2009: EN 16372 Aesthetic Surgery Services gepubliceerd in 2015 en EN 16844 Aesthetic Medicine, non-surgical procedures gepubliceerd in 2017.

Tenslotte is hij een veel gevraagd spreker voor congressen en symposia in binnen en buitenland en organiseert hij sinds 2015 een anatomie cursus in Luik voor jonge collega’s met prof. Nizet over de Esthetische Anatomie van het gelaat.