Renata Pans

Cosmetische tatoeage

Wenst u permanente make-up zodat u geen lijntje meer moet trekken rond uw ogen of zijn uw wenkbrauwen bijna niet meer zichtbaar? Renata Pans heeft jarenlange ervaring in cosmetische tatoeage. Door deze ervaring zijn haar resultaten zeer natuurlijk.

Medische tatoeage.

“Dermografie”. Tekenen op de huid. Ik doe medische tatoeages. Tepelpigmentatie, maar ook een geopereerde hazenlip, littekens of huidpigmentatieproblemen. De job geeft mij veel voldoening. De vrouwen die bij mij komen, hebben veel meegemaakt. Een moeilijke diagnose, een operatie, nabehandelingen en een reconstructie. Ze komen uit heel België en verschijnen altijd op de afspraak. Vaak zijn hun partners mee. Ik hoor we eens zeggen dat ik de kers op de taart zet.
Wat ik doe, is creatief. Geen enkele tepel is gelijk. Ze zijn rond, ovaal, gekarteld, en je moet de kleur exact hetzelfde krijgen als de eigen tepel. Het is bijna ongelooflijk hoeveel kleurschakeringen er zijn. Pijn doet zo’n tatoeage meestal niet, al kunnen littekens wel gevoelig zijn. Ik hoor vrouwen soms vertellen dat ze nu meer gevoel in die gereconstrueerde borst hebben. Alsof de pigmentatie hun gevoel weer wat wakker heeft gemaakt. Maar wetenschappelijk is dat natuurlijk niet.
Na de tatoeage komt er een korst op de wond. Die mag niet afgekrabd worden, want als die te vlug verdwijnt, verdwijnt een deel van de kleur. De tatoeage wordt na een paar dagen lichter. Ook daar moet ik rekening mee houden. Ik vraag mijn patienten om na een maand terug te komen om de pigmentatie eventueel wat bij te werken. Soms bellen ze af, omdat ze tevreden zijn. Maar ik ben een perfectionist, het moet goed zijn.”