Lymfedrainage

De bedoeling van lymfedrainage is om het teveel aan vocht in uw lichaam beter en sneller via de lymfebanen af te voeren. De hele vochtdoorstroming van het lymfestelsel wordt erdoor bevorderd. Daarnaast heft lymfedrainage stagnaties (oedeem) op en verhoogt het de weerstand. De behandeling wordt vaak toegepast na een medische ingreep, bijvoorbeeld na een ooglidcorrectie of borstoperatie. Het bevordert namelijk de genezing en de zwelling neemt er sneller door af.

Meer informatie over het lymfesysteem

Een normaal functionerend lymfesysteem speelt een belangrijke rol in ons immuunsysteem en zorgt daarbij voor de afvoer van afvalstoffen. De lymfe is een kleurloze vloeistof die de cellen voedt en reinigt. Het haalt ziektekiemen en afvalstoffen, spanningen en emoties uit het lichaam. Ongeveer 15% van ons totale lichaamsgewicht bestaat uit lymfen. Als de lymfecirculatie niet meer zo goed werkt, zwakt het organisme af en reinigt het zichzelf niet meer voldoende. Het gevolg? Allerlei gezondheidsproblemen waaronder vroegtijdige veroudering, zware benen en een futloos gevoel. De techniek van lymfedrainage is dan de manier om de circulatie weer volop te laten draaien.

LPG-apparaat bij lymfedrainage

Als wij bij u lymfedrainage toepassen, dan maken we daarbij gebruik van een LPG-apparaat. Dat apparaat creëert een mechanische massage van de huid door middel van zachte en pulserende bewegingen. De huid wordt door het apparaat aangezogen, omhoog getrokken en op- en afgerold. De behandeling werkt zeer ontspannend en is volledig pijnloos.

Wanneer kiest u voor lymfedrainage?

Heeft u last van vochtophopingen of globale klachten bij oedeem zoals een zwelling, een zwaar gevoel of een gespannen gevoel alsof er een band om uw arm of been zit? Bent u moe en heeft u pijn en merkt u dat er soms functieverlies optreedt? Ondervindt u hinder bij uw dagelijkse activiteiten? Dan kan een lymfedrainage behandeling een geschikte oplossing voor u zijn.

Daarom kiest u voor lymfedrainage

Met behulp van lymfedrainage hebben we een zeer effectieve manier in handen om uw afweersysteem te versterken, afvalstoffen en spanningen kwijt te raken, overtollig lymfevocht kwijt te raken (bijvoorbeeld na een amputatie of bij oedemen) en om verschillende ziekteprocessen te ondersteunen. Bij lymfedrainage gaat de lymfecirculatie tot tien maal sneller stromen dan normaal. Het gevolg is een zeer ontspannen effect waarna de huid er beter en gezonder uit gaat zien. Het complete lichaam wordt gereinigd en gestimuleerd waardoor de kans op ziektes drastisch wordt verkleind. Ook helpt de behandeling om chronische vermoeidheid en stress te vermijden.

MediSpa: in vertrouwde handen

Als u kiest voor een behandeling in onze MediSpa dan weet u zeker dat u in goede handen bent. We werken alleen met uitstekend opgeleide schoonheidsspecialisten die over een ruime werkervaring beschikken. Daarnaast vindt er toezicht plaats door doktoren, want de MediSpa is onderdeel van Duinbergen Clinic. Een geruststellende gedachte.